Mahmut Kocadon 3. Dönem seçildi

Bodrum Ticaret Odası seçimlerine 'Biz Biriz' ekibi olarak girerek seçimi kazanan Mahmut Kocadon üyelere teşekkür etti.Bodrum gündemini haftalardır meşgul eden ve önümüzdeki yerel seçimlerin ilk ayağı olarak değerlendirilen Bodrum...

Mahmut Kocadon 3. Dönem seçildi

Bodrum Ticaret Odası seçimlerine 'Biz Biriz' ekibi olarak girerek seçimi kazanan Mahmut Kocadon üyelere teşekkür etti.

Bodrum gündemini haftalardır meşgul eden ve önümüzdeki yerel seçimlerin ilk ayağı olarak değerlendirilen Bodrum Ticaret Odası seçiminin galibi Mahmut Kocadon başkanlığındaki BizBiriz Grubu oldu. Mavi renk pusulası ile seçime giden BizBiriz Gurubu 10 meslek komitesinden 8'ini kazanırken, turuncu renk pusulası ile seçime giren Vizyon Grubu da 2 meslek komitesini kazandı. En çekişmeli gurup olan 3.Meslek Komitesinde toplam 214 oy kullanıldı. Oğuz Poyraz’ın bulunduğu 3. Gurupta her iki tarafta 106’şar oy alırken, iki oy geçersiz sayıldı. Geçersiz oyların biri mavi, diğeri turuncu pusula oldu.

BODTO 2013 seçimlerinde 2165 oy kullanılırken 71 oy geçersiz sayıldı. Seçimde, 1159 Mavi oya karşın, 935 Turuncu oy çıktı. Saat 17:00 de biten oy kullanma işleminde oyların sayımı yaklaşık iki buçuk saat sürdü. BODTO’da 3901 üye oy kullanma hakkına sahipken 2165 kişi oy kullandı.

Oy kullanmaya gelen isimler arasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, CHP İlçe Başkanı Okan Özsu, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, DP İlçe Başkanı Nihal İmbat Güler, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, BODER Başkanı Halil Özyurt, BOSİAD Başkanı Mustafa Er, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, TURSAB Bodrum Şube Başkanı Sevinç Gökbel dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Bodrum Ticaret Odası seçimlerine Mahmut Kocadon liderliğinde “Bodrum İçin Biz Biriz” grubu ve başkan adaysız “Bodrum Vizyon Hareketi” yarıştı.

Seçimin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mavi grubundan seçimlere giren ve Bodrum Ticaret odası Başkanı Mahmut Kocadon,”Seçim sürecinin son derece medeni şekilde geçti. Vizyon Grubu güçlü isimlerle yola çıktı. Kazananları da tebrik ediyorum. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2013-2017 süresinin yol haritasını çizeceğiz. 3. Dönemdir kazanan grup olarak bizi tercih eden tüccarlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahmut Kocadon 3 günlük itiraz sürecinin ardından yönetim kurulu ve başkanının seçileceğini ifade ederek, “ Bu sürecin ardından stratejik planımızı yapacağız ve çalışmalarımızı bu yönde planlayacağız. Seçim sürecinde lanse etmedik ancak Muğla Üniversitesi ile yapmış olduğumuz bir anlaşma var. Bu anlamda önümüzdeki günlerde çalışmalar başlayacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.