Madencilerden Risk ve Vardiya Zammı talebi

Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Yatağan GELİ ve Milas YLİ İşletmelerinde çalışan Maden İş Sendikası üyeleri işyerlerinden topladıkları imzaları geçen hafta TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş’a göndermişlerdi. Bu...

Madencilerden Risk ve Vardiya Zammı talebi

Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Yatağan GELİ ve Milas YLİ İşletmelerinde çalışan Maden İş Sendikası üyeleri işyerlerinden topladıkları imzaları geçen hafta TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş’a göndermişlerdi. Bu kez toplanan imzalar ilgili Bakanlıklara ve iktidar partisi Muğla Milletvekillerine PTT kanalıyla gönderildi.

Yatağan PTT şubesi önünde açıklama yapan Maden İş sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, 2013-2014 yıllarını kapsayacak olan ve 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde idari maddeler üzerinde müzakerelere başlandığını belirtti. Girgin, “Türkiye Kömür İşletmelerinde (TKİ) 4 bin 500 işçiyi toplamda 210 bin Kamu işçisini ilgilendiren Toplu Sözleşme döneminde ücret ve ücrete bağlı maddeler Türk-İş tarafından oluşturulan koordinasyon kurulu ile hükümet yetkilileri arasında görüşülmektedir. Bu görüşmelerde Maden işçileri olarak taleplerimizin dikkate alınması için yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Girgin, “Asgari ücretin biraz üzerinde bir maaşla işe başlatılarak yüz milyarlarca lira değerindeki makinaları emanet ettiğimiz Maden Emekçilerinin 'ücret adaleti' talebine kulak verilmesini istiyoruz. Dünyanın en ağır ve riskli iş kolu olan maden iş kolundaki arkadaşlarımızın bu Toplu Sözleşmede Madenci Riski ve İş Güçlüğü ile Vardiya Zammı taleplerinin dikkate alınmasını istiyoruz. Madencilerin diğer iş kollarıyla denk tutularak ücretler konusunda çerçeve anlaşmasına mahkûm edilmesini istemiyoruz. Maden İşçileri olarak, Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’ten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’ten, bağlı olduğumuz Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız’dan, Muğla Milletvekillerimiz Sayın Ali Boğa ve Sayın Prof. Dr. Yüksel Özden’den hassasiyetlerimizi dikkate alarak katkı sağlamalarını istiyoruz. 2014 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde olmazsa olmaz olan Madenci riski, İş güçlüğü, Vardiya zammı, Ücret adaleti sağlanması gibi maddelerimizin yer alması için mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.