Madenciler sezonu kurban keserek açtı

Yaz sezonunu kesilen kurbanlarla açmayı gelenek haline getiren GELİ Müessese Müdürlüğü, yeni sezonu kurban keserek açtı.Hava şartları nedeniyle GELİ Müessese Müdürlüğü'nün en yoğun çalıştığı sezon olarak bilinen yaz...

Madenciler sezonu kurban keserek açtı

Yaz sezonunu kesilen kurbanlarla açmayı gelenek haline getiren GELİ Müessese Müdürlüğü, yeni sezonu kurban keserek açtı.Hava şartları nedeniyle GELİ Müessese Müdürlüğü'nün en yoğun çalıştığı sezon olarak bilinen yaz sezonunu kesilen kurbanlarla açmayı gelenek haline getiren müessesede iki büyükbaş hayvan birden kurban edildi.

GELİ Müessese Müdürlüğü ve sendikalar işbirliğinde düzenlenen törene, GELİ Müessese Müdürü Kenan Emiralioğlu ve müdür yardımcılarının yanı sıra, Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi'ni temsilen Şube Sekreteri Osman İlhan, Enerji Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası'nı temsilen İl Temsilcisi Ferruh Eyüpoğlu ve Enerji Bir Sen Menderes Şubesi'ni temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Öztürk katıldı, çok sayıda işçi de törende hazır bulundu.

Dualar eşliğinde kesilen kurbanlar öncesi konuşan Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Sekreteri Osman İlhan özelleştirmelerin yaşanmadığı bir sezon geçirilmesi dileklerinde bulunarak; “Müessesemizde, çalışan her işçimizin iş sağlığı ve iş güvenliği haklarına saygı gösterilmesi mutluluk verici. Ancak pek çok sorunu da beraberinde yaşayan iş yerlerimizin özelleştirmelerin yaşanmadığı bir sezon geçirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Müessesede işlerin aksamaması adına mevcut işçilerden özverili bir şekilde çalışmalarını isteyen Kenan Emiralioğlu; “Çalışan sayımız günden güne azalıyor. Müessesemiz 2012 yılını 305 milyon TL karla kapattı ve yaklaşık 61 milyon TL vergi ödedi. Amacımız bu istatistikleri önümüzdeki sezonda artırarak devam ettirmek. Bunun için de işçilerimizin özverili çalışmalarını devam ettirerek katkılarını sağlaması önemli ancak önce iş güvenliği. Bizim için hiçbir maddiyat bir işçimizin sağlığından daha önemli değil. Bu nedenle sezon öncesi geleneksel olarak uyguladığımız kurban geleneğini bu yıl da devam ettiriyoruz. Ayrıca kesilen kurbanları müessesemize yeni temin ettiğimiz 1.7 Milyon TL değerindeki iş makinesine de atfediyoruz. Bütün işçilerimiz adına yaz sezonunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ayrıca törende, Enerji Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Ferruh Eyüpoğlu ve Enerji Bir Sen Menderes Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Öztürk de birer konuşma yaparak yaz sezonu hakkında iyi dileklerini iletirlerken, işçilerde okunan dualar ve kesilen kurbanlarla sezonu açmış oldu.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.