“Madenciler Günü yas havasında geçti”

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde yaşanan maden felaketleri nedeniyle “Madenciler Günü”nün kutlama yerine tam bir yas havasında geçtiğini belirtti. Gündüz, maden ocaklarında...

“Madenciler Günü yas havasında geçti”

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz yaptığı açıklamada, son bir yıl içinde yaşanan maden felaketleri nedeniyle “Madenciler Günü”nün kutlama yerine tam bir yas havasında geçtiğini belirtti. Gündüz, maden ocaklarında çalışan tüm işçi vatandaşların insani koşullarda çalıştırılmaları için elllerinden geleni yapacaklarını söyledi.

4 Aralık “Madenciler Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz, özellikle son bir yıl içinde Soma ve Ermenek’te yaşanan iki büyük felaket nedeniyle, Madenciler Gününün kutlama yerine tam bir yas havası içinde geçtiğini söyledi.

Anadolu’da madencilik sektörü ve madencilerin çalışma koşullarının içler acısı olduğu belirten Gündüz; “Resmi verilere göre son 70 yılda, ülkemizdeki maden kazalarında üç binden fazla insan hayatını kaybetmiş ve bu acı tablo bizi, ölümlü maden kazaları bakımından dünyada ilk sıraya oturtmuştur. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak madenlerin daha güvenli hale gelmesi beklenirken, ülkemizde son dönemde maden facialarında büyük bir artış gözlemlenmektedir. Dolayısıyla mesele teknoloji veya imkânla değil; insan hayatına verilen önemle alakalıdır” dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz; “Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin yetkili organlarına ve siyasi iktidarın temsilcilerine hatırlatmak isteriz ki; Türk Milleti, ‘İşçilerin hakkını alın teri kurumadan veriniz’ diyen yüce bir peygamberin ümmetidir. Kömürün isini alın teriyle temizleyen maden emekçilerinin uğradığı haksızlığın temel etkeni olan taşeronluk sistemi, kamu faydası yerine yandaş faydası gözetilerek yapılan özelleştirmeler ve ihaleler doğrudan doğruya Allah’ın emirleriyle ve Peygamberin ölçüsüyle ters düşmektedir. Ülkemizde bugüne kadar 3 bin kişi maden kazasında ölmüş, 100 binden fazla insan yaralanmışken “bu işlerin fıtratında bu var” diyenler, kendi fıtratlarını ortaya koymuşlardır. Hatta görevi işçinin-emekçinin hakkını korumak olan sözde bakan, madencilerimizin ölümü için “güzel öldüler” nitelemesinde bulunarak kamuoyunu şaşırtan, ancak kendisinden beklenen açıklamayı hiç utanmadan, sıkılmadan yapmıştır. 120 yıl öncesinde gerçekleşmiş olan kazaları, bugün, orada da olmuştu diyerek karşımıza çıkarmak Yüce Türk Milleti’ne yapılan büyük bir saygısızlıktır. AKP Hükümeti kısa sürede iş güvenliği ile ilgili ciddi tedbirler almak zorundadır. Taşeronluk gibi çağdışı sistemler derhal yok edilmeli, çok acil bir şekilde kamu vicdanının rahatlatılması ve yaşanan acıların tekrarlanmaması adına Meclis’te İş Güvenliği Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bu süreçte, maden işçilerinin can güvenliği sağlanana dek üretim durdurulmalıdır” diye konuştu.

Başkan Gündüz; “Zalimin karşısında mazlumun yanında olmayı kendine düstur edinmiş Ülkücü Türk Gençleri olarak, yakın zamanda kaybetmiş olduğumuz maden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, onların emanetleri olan kıymetli ailelerinin her dem yanlarında olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Ülkücü Hareket olarak hâlihazırda maden ocaklarında görev yapmakta olan tüm işçi vatandaşlarımızın da gerekli insani koşullarda çalıştırılmaları için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyecek, her fırsat ve koşulda onların haklarını savunmaktan asla geri durmayacağız. Ülkücü Hareket olarak sosyal manada sorumluluğumuzu yerine getirmek için tüm vatandaşlarımızı maden facialarının önüne geçilebilmesi, milletimizin bir daha böyle acılar yaşamaması için bizlere destek vermeye ve  karanlığa ışık tutmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.