LİSE ÖĞRENCİLERİ HABER YAZMAYI ÖĞRENDİ

Muğla Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinem Karakaya, Özel Özbilim Anadolu Lisesi’nde “Gazetecilik Nedir?” ve “Haber Nasıl Yazılır?” konularında konuşmacı olarak öğrencilerle bir araya geldi. Karakaya, öğrencilere...

LİSE ÖĞRENCİLERİ HABER YAZMAYI ÖĞRENDİ

Muğla Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinem Karakaya, Özel Özbilim Anadolu Lisesi’nde “Gazetecilik Nedir?” ve “Haber Nasıl Yazılır?” konularında konuşmacı olarak öğrencilerle bir araya geldi. Karakaya, öğrencilere gazeteleri tanıtarak, yerel medyayı anlattı.

Muğla Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinem Karakaya, Menteşe Özel Özbilim Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

“Gazetecilik Nedir?” ve “Haber Nasıl Yazılır?” konularında anlatım yapan Karakaya, yerel medyayı anlatarak, öğrencilere gazeteleri tanıttı.

Samimi bir ortamda geçen programda, gazeteci Karakaya öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İlk defa, öğrencilere gazeteciliği anlatmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Sinem Karakaya, “Lise öğrencileriyle bir araya gelmek çok heyecanlı ve çok gurur vericiydi. İlk defa böyle bir deneyim yaşadım. Öğrenciler beni pür dikkat dinledi ve çeşitli sorular sordular. Yeni nesil öğrenciler, teknoloji çağında olduğu için yerel gazeteleri tanımıyorlardı. Muğla merkezde 6 tane yerel gazete olduğunu anlattım ve tek tek tanıttım. Haber yazılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattım. Gazeteciliğin kuralı, 5 N 1 K kuralını anlattım. Umarım öğrencilere faydalı bir ders olmuştur. Bana bu fırsatı sunan Özbilim Anadolu Lisesi’ne ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Bu tür etkinliklerle öğrencilerin derste daha çok ilgili olduğunu söyleyen Özel Özbilim Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Mocan, “Türkçe dersinde haber metni nasıl yazılır diye bir konumuz var. Biz, bildiğimiz kadarıyla anlattık fakat öğrencilerin bir gazeteciden bunları öğrenmesi daha çok ilgi çekiyor ve daha çok akılda kalıyor. Yeni nesil öğrencilerimiz gazeteden uzak, samimi bir ortamda geçen güzel bir program oldu. Derslerde ara ara bu tür etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerimiz de daha meraklı ve daha duyarlı oluyor, dersler akılda kalıyor. Biz öğretmenler olarak da Sinem hanımı zevkle dinledik. Bize vakit ayırdığı için kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.