Kuş Cenneti’nin sembolü oldular

Fethiye’de körfezin hemen kıyısında bulunan Kuş Cenneti’nde son 2 yılda yaban ördek sayısında büyük bir artış gözleniyor.Göçmen kuşlarının uğrak yeri arasında bulunan Fethiye Çalış Plajındaki Kuş Cenneti’nde yer...

Kuş Cenneti’nin sembolü oldular

Fethiye’de körfezin hemen kıyısında bulunan Kuş Cenneti’nde son 2 yılda yaban ördek sayısında büyük bir artış gözleniyor.

Göçmen kuşlarının uğrak yeri arasında bulunan Fethiye Çalış Plajındaki Kuş Cenneti’nde yer alan yaban ördeklerinin avcılar tarafından avlanmaması ve ördeklerin bakımı için çevredeki ailelerle restaurantların atık ekmeklerini Kuş Cenneti’ne bırakmaları istendi. Kuş Cenneti’nin hemen yanındaki bir teknede balık ekmek satışı yapan Murat Yağlı tarafından 2 yıl önce gelen 2 ördeğin üremesi ile bu yıl 13 dişi 15 erkek olmak üzere 28’e çıkan yaban ördekler çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oldu. Balıkçı Murat Yağlı tarafından ekmek ile beslenen yaban ördeklerinin arasında çulluk kuşu ve pekin ördekleri de besleniyor. Günün belirli saatlerinde Fethiye Körfezi ve Kuş Cennetinde uçan yaban ördekler kuş cennetini adeta sembolü de oldu.

Balıkçı Murat Yağlı, 2 yıl önce 2 adet yaban ördeğinin Kuş Cenneti’ne geldiğini bu ördeklerin üremeleri sonucu sayının bu yıl 28’e ulaştığını söyledi. Bir vatandaşın bakamadığı Pekin ördeklerini de aynı yere bıraktığını kaydeden Yağlı, ördeklere fırınlardan temin ettiği bayat ekmeklerle beslemeye çalıştığını belirterek, "Yaban ördek sayısı giderek artıyor, bakımı da zorlaşıyor. Gerek çevredeki vatandaşlarımızdan gerekse restaurantlardan bayat olan ekmeklerini çöpe atmamalarını geçerken Kuş Cenneti’ne bırakmalarını istiyoruz. En önemlisi de yaban ördeklerini taş atarak vurmak yada silahla avlamak isteyenler var bu kişilerin önlenmesi için zaman zaman Kuş Cenneti çevresinde polisin devriye gezmesini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.