Küreci: Göcek Tünelinin takipçisiyiz

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan İl Başkanı İhsan Küreci, Göcek Tünelinin takipçisi olduklarını, CHP milletvekillerinin ayaklanma ve bölünme söylemlerine ise Muğlalıların prim vermeyeceğini söyledi.AK...

Küreci: Göcek Tünelinin takipçisiyiz

AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan İl Başkanı İhsan Küreci, Göcek Tünelinin takipçisi olduklarını, CHP milletvekillerinin ayaklanma ve bölünme söylemlerine ise Muğlalıların prim vermeyeceğini söyledi.

AK Parti Ocak ayı İl Danışma Kurulu toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM A salonunda yapıldı. İl Danışma Kurulu toplantısına Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, İl Koordinatörü önceki dönem milletvekili Alı Aşık, Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, il kongresinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu süreçte iki seçim yaşadıklarını ve geçen bu bir yıllık sürecin her dakikasında ve saniyesinde büyük onur ile görev yaptığını açıkladı. Küreci, CHP Muğla Milletvekillerinden birisinin bildiriye imza atan akademisyenleri yerdirmeyeceklerine yönelik açıklamasını değerlendirirken; “Bu açıklama sadece biz AK Parti’yi değil, vatandaşlarımızın büyük bir bölümünü üzmüştür. Muğla’daki 6 milletvekilimizin 6’sı da Muğla’nın vekilidir. Bu ülke Kurtuluş Savaşı’nda atalarımızın kan dökerek ve bedel ödeyerek aldığı bu topraklara herkesin sahip çıkmasını beklerdik. Bir başka CHP Milletvekilimiz de Göcek tüneli ile ilgili eylem çağrısı yapmış. 40 yıldır yapılmayan bu tünel Ak Parti’nin iktidarında yapıldı. Bu tünelin ücretsiz olacağı sözünü de verenin Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nu olduğunu biliyoruz. Biz Göcek tünel geçişini ücretsiz olacağını söyledik, ama 2 Kasım’da olacak demedik. Bu konuda Ulaştırma Bakan Yardımcımız ile bizzat görüştük ve çalışmalar devam ediyor. Bundan geri adım atmamız söz konusu değil, ayaklanmayı, bölücülüğü, Gezi olaylarındaki gibi insanları kutuplaştırmayı adet edinmiş olanlara da Muğlalı vatandaşlarımızın prim vermeyeceğine inanıyorum” dedi.

Vaatlerin yüzde 65’i gerçekleşti

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 1 Kasım seçimlerinden önce verdiği sözlen noktasında bu kadar ciddi bir şekilde duran başka bir siyasi parti olmadığını söyledi. Öztürk; “Seçim öncesi söz verdiğimiz vaatleri seçim sonrası 15 gün içinde yapacaklarınızın tarihini açıklayacaksınız, bu vaatlerin yüzde 65’ini 1,5 ay gibi bir zaman diliminde yaşama geçirdik. Asgari ücret, gençlerin iş kurarken yapılan yardımlar, gübrede KDV’nin kalkmaması gibi buna benzer birçok vaadimizi çok kısa süre içinde hayata geçirdik ve yasalaştırdık” dedi.

“Yanlıştan doğru çıkmaz”

Sivil anayasa ve başkanlık sistemi konusunda görüşlerini aktaran AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer; “Bu ülke bu noktaya gelene kadar çok mücadeleler verildi, çok bedeller ödedi. Artık yönetimde istikrar isteniyorsa, milli iradenin tam anlamıyla gerçekleşmesini, denetim mekanizmalarının tam anlamıyla ortaya çıkmasını istiyor isek, Türkiye bu mevcut sistem ile yoluna devam edemez. Adı ne olursa olsun, ister parlamenter sistem, ister başkanlık sistemi, mutlaka yasama, yürütme ve yargının ayrılması, birbirini denetlemesi ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerekir. Bugün ne yazık ki yasama yürütmenin vesayetinde. Şimdiye kadar başka vesayetler altındaydı, bugün de başa vesayetlerin altında. Yanlıştan doğru çıkmıyor, doğru olan ne varsa onu yapmamız lazım” dedi.

“Yüzde 49 emaneti korumamız lazım”

Muğla’yı ve Muğlalıları AK hizmetler ile buluşturmanın zamanını geldiğini belirten AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut; “Eğer Muğla’yı Ak Parti hizmetleri ile buluşturamıyorsak bizler vebal altındayız. Çünkü biz hakikaten hizmet etmeyi merkeze almış, insana hizmet etmeyi merkeze almış bir siyasi yapıyız” derken Ankara’dan Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ile aynı uçakta geldiklerini belirterek; “Merdivenlerden uçağa çıkarken, Nihat Milletvekilime milletvekili olduğunu bilmeyen bir hanımefendi valizini uzattı ve uçağa taşımasını istedi. Nihat kardeşim hiç sesini çıkarmadan valizi uçak içine taşıdı. Ben o hanımefendinin tepkisini ölçmek için valizini taşıyan kişinin Ak Parti Muğla Milletvekili olduğunu söyledim. Hanımefendi döndü ve ‘İşte siz bu yüzden kazanıyorsunuz’ dedi. Allah nasip ederse hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmet edebilmemiz için de 1 Kasım tarihinde bize teslim edilen yüzde 49’luk emaneti gözümüz gibi korumamız ve kollamamız gerekiyor. Bu yüzde 49 bize sadece bir iktidar değil, aynı zamanda bu ülkede yaşayan insanların bekası ve geleceği bize teslim edildi. Bu emanetin üstüne koyabilmek için şu andan itibaren 2019 seçimlerine hazırlanmamız ve çalışmamız gerekiyor” dedi.

“Hem kendimizi hem üyelerimizi güncelliyoruz”

“Çok çalışmak için kendimizi güncelleyeceğiz” diyen Bulut, “Dünyada hizmet etmek yetmiyor. Sizin hizmet sunumunuzdaki kalitenin tartışıldığı bir dönemdeyiz. Bu sebeple ilk önce üye güncellemeleri ile işe başladık. Bunu çok önemsiyorum. Biz aslında üye güncellemelerini telefon ile de yapabilirdik. Ama yapmadık. Üyemizin ayağına giderek sıcak dokunuşlar ile merhaba ile ancak Muğla’nın bu makus talihini değiştirebiliriz” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.