Kur’anı Kerim Okuma yarışması

Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler arasında düzenlenen Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları Muğla İl birinciliği, Milas İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Milas Kız Meslek...

Kur’anı Kerim Okuma yarışması

Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler arasında düzenlenen Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları Muğla İl birinciliği, Milas İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Milas Kız Meslek Lisesi Salonu’nda yapıldı.

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Milas Kaymakamı Fuat Güler, Din Öğretimi Şube Müdürü Mehmet Mersin, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, düzenlemiş oldukları bu tür faaliyetlerde amaçlarının İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda mesleki yeterliliklerini artırmak, özgüven duygusunu geliştirerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, tecvit-mahrec, makam ve ses değerlendirilmesi yapıldığı yarışmada; Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Tugay Öztürk birinci, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Emre Akbaş ikinci, Milas İmam Hatip Lisesi’nden Onur Özaraz üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışmanın Türkiye Finali ise 25 Mayıs tarihinde Bursa’da düzenlenecek.

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.