“Kültürel kaynaklara sahip çıkmalıyız”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Sürdürülebilir turizmin sağlanması için kültürel ve arkeolojik kaynaklara sahip çıkılması lazım" dedi.TÜRSAB Marmaris...

“Kültürel kaynaklara sahip çıkmalıyız”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Sürdürülebilir turizmin sağlanması için kültürel ve arkeolojik kaynaklara sahip çıkılması lazım" dedi.

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, turizmde sürekliliği sağlamak ve sürdürülebilir turizm konusunda açıklamalarda bulundu. Özbozdağ sürdürülebilir turizmde ileriye dönük projelerin önemli olduğuna dikkat çekerek; "Sürdürülebilir turizmin en kısa tarifi doğayla dost olmaktır. Turizm sektöründe çalışmalarımızla yarınlarımızı da düşünmek lazım. İleriye dönük projeler geliştirmeliyiz" dedi.

Turizmde Türkiye'nin rakipleri arasında yer alan Meksika ve İspanya'nın sürdürülebilir turizm için 20 yıldır çalışma yaptıklarını belirten Özbozdağ turizmde devamlılığı sağlamak için doğayla dost olunması gerektiğinin altını çizdi. Özbozdağ turizmde yeni yaklaşımlarının olduklarını belirterek; "Macera, doğa, kültür, sağlık turizmi gibi konusunda çalışmalarımız var. Hem turizmi çeşitlendirmek hem de sürdürülebilir turizm anlayışını yerleştirmek için. Doğaya zarar vermeden turizm yapabilmek için çabalıyoruz. Müşteri yelpazesini genişletmek istiyoruz. Marmaris ve çevresi ekolojik, arkeolojik çok güzel yerlere sahiptir" diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.