Kültür Şenliği sona erdi

Menteşe Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Şenliği, Pazar günü yapılan etkinliklerle sona erdi. Karabağlar Yaylası Kavun Yarışmasına ilgi geçtiğimiz yıllara oranla daha büyük ilgi gösterildi. Rahvan At Yarışları ise şenliğe...

Kültür Şenliği sona erdi

Menteşe Belediyesi 1. Kültür ve Sanat Şenliği, Pazar günü yapılan etkinliklerle sona erdi. Karabağlar Yaylası Kavun Yarışmasına ilgi geçtiğimiz yıllara oranla daha büyük ilgi gösterildi. Rahvan At Yarışları ise şenliğe renk kattı.

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği Pazar günü yapılan etkinlikler ile son buldu. Şenliğin son günü gündüz programında Rahvan at yarışları, Trap atışları ve Karabağlar Yaylası Kavun Yarışması gerçekleşti.

Öğleden sonra başlayan programda önce Rahvan At Yarışları gerçekleşti. Türkiye’nin birçok bölgesinden yaklaşık 120 at yarışlara katılırken, boy boy gerçekleşen yarışmalara Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de izledi. Menteşe Belediye Başkanı Gümüş yaptığı açıklamada, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Rahvan at yarışlarına Türkiye’nin 7 bölgesinden katılım oldu. Yaklaşık 120 at yarışlarda mücadele etti. Rahvan at yarışları bizim gelenek ve göreneklerimizde olan bir spor. Bu sporu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kızak ve Atlı Kızak Asbaşkanı Günal Genç, geleneksel spor dallarını yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, “Geleneksel Spor Dalları Federasyonu bünyesinde yaklaşık 10 spor dalı var. Özellikle at bizim sevdamız. Tarihimizde atın çok büyük yeri olan bir milletiz. Rahvan at yarışları da önemli bir spor etkinliği ve bu yarışlara Federasyon olarak destek verdiğimiz gibi, yerel yönetimlerden de destek bekliyoruz” dedi.

Günün ikinci yarışı Trap ve kurşun atışları yarışları oldu. Düzeyn mevkiinde gerçekleşen yarışlara Türkiye’nin birçok bölgesinden katılım olurken, yarışlar hakkında bilgi veren Muğla Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muhammer Bağcıoğlu, “Bu yarışları biz dernek olarak yıllardır gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştiriyoruz. Trap ve kurşun atışları yarışması ile avcılığı halkımıza sevdirmek istiyoruz” dedi.

Günün en önemli yarışmalarından olan Karabağlar Yayla Kavunu yarışması ise Karabağlar Keyfoturağı kahvesinde gerçekleşti. Yarışmaya Karabağlar yaylasında kavun yetiştiricisi olan 20 yarışmacı katıldı. Yarışmada renk, tat, koku, çeşit özelliği ve şekil özelliği konularında kavunlara jüri tarafından puan verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Karabağlar Yaylası Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği ile Ziraat Mühendisleri Odası’ndan oluşan jürinin değerlendirmesi sonrası Bekir Aldeniz’in yetiştirdiği kavun birinci seçildi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.