KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

Muğla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, sanat danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. Ercan Kılkıl’ın üstlendiği Türkiye’in ilk Zurna Festivali başladı.Muğla Belediyesi,...

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

Muğla Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, sanat danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. Ercan Kılkıl’ın üstlendiği Türkiye’in ilk Zurna Festivali başladı.

Muğla Belediyesi, Muğla Ulusal Zurna Festivali ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Festivale dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen zurna üstadları katıldı, ilk gün zurna kültürüne gönül veren yüzlerce Muğlalıyı mest etti. Festivale Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Belediye Başkanvekili Yavuz Kayı ve 500 izleyici katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda ilk gün 4 zurna üstadı sahne aldı. Festivalde İzmir, Aydın, Muğla Milas-Dibekdere, Trabzon, Kırıkkale-Keskin, Gaziantep, Erzurum, Sinop, Lüleburgaz, Kırklareli, Manisa ve Bayburt'tan gelen zurna ustaları performanslarını sergiledi.

Zurna festivalinin sanat danışmanlığını yapan Yrd.Doç. Dr. Ercan Kılkıl, bir hayalin gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu çalışma 4 yıllık bir hayalimdir. Eğer biz geleneksel müziklerimize, geleneğe hizmet eden insanlara sahip çıkarsak popüler kültürün esaretinden, etkisinden kurtularak daha sağlam adımlarla ilerleyebiliriz. Bu yıl birincisini yaptığımız bu etkinlik önümüzdeki yıl uluslararası bir boyutta olacak. Bize bu imkânı sunan Muğla Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

Zurna festivalinin ilk günü Ünal Yürük, Deniz Selman, Halil Çokyürekli ve Ertan Tekin sahneye çıktı. Zurna üstadları önce tek tek performanslarını sergilerken, son olarak sahneye festivalin aynı zamanda sanat danışmanlarından olan Ünal Yürük, Halil Çokyürekli ve Ertan Tekin üçlü düet yaptılar.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.