Köylülerin su, yol, okul ve cami isyanı
Şebekeleri olmasına rağmen henüz suya kavuşamayan Fesleğen köylüleri, köyün her hizmette yarım kaldığını ifade ederek sahipsizliklerine isyan etti. Köyde cami inşaatı iki yıldır tamamlanamazken, yol için getirilen mıcır...
Şebekeleri olmasına rağmen henüz suya kavuşamayan Fesleğen köylüleri, köyün her hizmette yarım kaldığını ifade ederek sahipsizliklerine isyan etti. Köyde cami inşaatı iki yıldır tamamlanamazken, yol için getirilen mıcır dört yıldır köy sahasını işgal eder konumda. Köylüler ise 7 yıldır şebekeden su akmasını bekliyor.
Katır, eşek ve traktörlerle gölet ve derelerden su taşıdıklarını belirten 72 yaşındaki Hediye Öz, “Evlerimizin içme ve kullanma sularını dedelerimizin yaptığı gibi köyümüze üç kilometre uzaklıkta bulunan Zitlik deresi ve Başkayalar mevkiinden taşıyoruz” dedi.
26 yaşındaki Tufan Özer de, çocukluğundan beri köyün su sorunu olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Su sorununun çözülmesi için 2000’li yıllarda su deposu ve şebeke hattı döşendi. Fakat depo ve döşenen şebekede kullanılmadan sorunlar çıkmaya başladı. Depodaki sızdırmalar gideriliyor, şebeke patlak veriyor. Şebekeyi yaptırıyoruz, depo arızalanıyor. Şimdiye kadar deponun ve şebekenin düzenli çalıştığını hatırlamam. Bir iki gün evlerimizde su akıyor. Ama yılın büyük bir bölümünde susuz kalıyoruz”
Kışın su toplanan göleti yaz boyunca kullanma hatta banyo gibi ihtiyaçlarında katırlarla ve traktörle su taşıyarak ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden köylülerin isyanı sadece bu konuda değil. Köy yerleşkesinde bulunan Sofular mevkiinde yer alan eski camiyi yıkarak yapmaya çalışan köylüler kendi güçleri ile yürüttükleri çalışmayı eksikler nedeniyle tamamlayamayınca iki yıldır namazlarını bir hayırseverin dairesinin altında bulunan boş alanda kıldıklarını ifade etti.
Yaklaşık 80 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Fesleğen Köy Okulu’nun eski olduğu, yaklaşık 100 öğrencinin ise taşımalı olarak farklı köylere gittiğini belirten köylüler “Köyümüze yeni bir okul yapılması için geçtiğimiz yıl köyümüze yetkililer geldi. Okul inşaatı için belirlenen alanda görevliler ölçümler yaptı. Ama şu ana kadar tek bir çivi bile çakılmadı” dediler.
Erol Kara isimli bir vatandaş ise, yıllardan beri köy yollarının bozuk olduğunu, yazın toz kışın çamurdan kurtulamadıklarını belirterek, “2009 yılında yerel seçimlerden önce yol çalışması için köyümüze kamyonlarla mıcır getirildi. Getirilen mıcırlar o tarihten itibaren yol kenarında bekler oldu. Bu mıcırların burada ne bize ne de devlete faydası var” dedi.
Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.