Köyler Meclisi kuruluyor

Marmaris Kent Konseyi bünyesinde yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte köylerde çalışma başlatıldı. Bu doğrultuda Köyler Konseyi kurulacak.Marmaris Kent Konseyi bünyesinde bulunan Köy Çalışama Grubu, büyükşehir yasasıyla...

Köyler Meclisi kuruluyor

Marmaris Kent Konseyi bünyesinde yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte köylerde çalışma başlatıldı. Bu doğrultuda Köyler Konseyi kurulacak.

Marmaris Kent Konseyi bünyesinde bulunan Köy Çalışama Grubu, büyükşehir yasasıyla birlikte mahalle olacak olan köylerde çalışma başlattı.

Marmaris Kent Konseyi, Marmaris'in köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, büyükşehir yasası hakkında görüş alışverişinde bulunuyor. Aralarında Marmaris Muhtarlar Birliği Başkanı ve Adaköy Muhtarı Şükrü Denizhan'ın da bulunduğu 8 kişiden oluşan çalışma grubu, Muğla’nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte köy olmaktan çıkan ve her biri mahalleye dönüşen köyleri dolaşarak yasanın uygulanması aşamasında kendilerini hangi sorunların beklediğini anlatıyor.

Marmaris'in bütün köylerinden muhtar ve iki temsilcinin katılımıyla kurulacak olan Köyler Meclisi'nin, yeni yasayla birlikte tüzel kişiliği ortadan kalkan köylerle Büyükşehir Belediyesi arasında koordinasyon sağlaması planlanıyor. Toplantılarda, yeni yasayla birlikte emlak vergileri, elektrik, su, meralar, ortak alanlar, toprak yasasıyla birlikte ekim- biçim arazilerinin yeni düzenlemeleri, ürettiği ürünün satışı, hayvancılık gibi konularda köylüyü büyük sorunlar beklediği anlatılıyor.

Grup ilk toplantısını Osmaniye köyünde yaptı. Muhtar Hüseyin Aydın'ın yanısıra köylülerin de ilgi gösterdiği toplantıda büyükşehir yasası konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.