KÖYCEĞİZ YİNE DEĞİŞTİ, DALAMAN CHP’DE

Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan itirazlar ve tekrar yapılan sayımlar sonucu belediye başkanlıkları CHP’ye geçmişti. Her iki ilçede de tekrar itirazlar oldu. Yapılan sayım ve değerlendirmeler sonucu Köyceğiz’de başkanlık...

KÖYCEĞİZ YİNE DEĞİŞTİ, DALAMAN CHP’DE

Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde yapılan itirazlar ve tekrar yapılan sayımlar sonucu belediye başkanlıkları CHP’ye geçmişti. Her iki ilçede de tekrar itirazlar oldu. Yapılan sayım ve değerlendirmeler sonucu Köyceğiz’de başkanlık AK Parti’ye geçerken, Dalaman ise CHP’de kaldı.

30 Mart seçimlerinin bitmesine rağmen tartışmalar halen sürüyor. Muğla'nın Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde seçim sonucu yapılan itirazlarla AK Parti'nin kazandığı Belediye Başkanlıkları CHP'ye geçti. Her iki ilçede de itirazlar yine gecikmedi.

Dalaman'da sandıkların açılmaya başlaması ile birlikte başkanlık yarışı Ak Parti, CHP ve MHP arasında gidip geldi. İlçede ilk olarak MHP seçimi kazandığı yönünde haber alınca konvoy oluşturdu. Ancak ilerleyen saatlerde seçimi 8 oy farkla Ak Parti adayı Süleyman Camuzcuoğlu lehine sonuçlandığı açıklanınca bu sefer Ak Parti'liler konvoy oluşturdu. CHP'nin yaptığı itiraz nedeniyle, itiraz edilen sandıklara yönelik sabaha kadar süren sayım sonucunda 12 oy farkla CHP adayı Muhammet Şaşmaz'ın seçimi aldığı yönünde karar açıklandı. Bu defa CHP'liler kutlama yaptı. Bu karara da 12 oyla seçimi kaybeden AK parti ve 80 oyla seçimi kaybeden MHP'lilerden itiraz gecikmedi.

İtiraz edilen sandıklara yönelik Çarşamba günü sabah saatlerine kadar süren sayım sonucu Dalaman'da CHP adayı Muhammet Şaşmaz'ın seçimi 6 oy farkla kazandığı açıklandı. Diğer adayların Muğla Yüksek Seçim Kuruluna itiraz etmeleri bekleniyor.

Köyceğiz 2. Kez değişti

Köyceğiz'de ise CHP 'li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay ile AK Partili Belediye Başkan Adayı Kamil Ceylan arasında kıyasıya bir yarış sürdü. Seçimler sonucu oyların sayılmasıyla AK Partili Kamil Ceylan'ın 10 oy farkla önde olduğu açıklandı. Bunun üzerine CHP, itiraz etti. Olası bir gerginliğin önüne geçmek için polis bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, yeniden yapılan sayım sonrası CHP'li Salih Erbay'ın 4 oy farkla başkanlığı kazandığı açıklandı. Bu karara da Ak Partililer itiraz etti. Çarşamba günü akşam saatlerinde yapılan itiraz sonucu açılan sandıkların yeniden sayılması ile Ak Parti adayı Kamil Ceylan'ın 17 oy ile seçimi kazandığı açıklandı. Karar üzerine CHP'liler Köyceğiz Adliyesi önünde protesto gösterisi yaparak, kendi itirazlarının değerlendirilmediğini belirttiler. Kararı veren Hakim'e yönelik slogan atan ve haklarının yendiğini belirten CHP'liler, sabah saatlerine kadar Adliye'nin önünden ayrılmadı. Gerginliğin tırmanması üzerine ilçeye Muğla'dan Çevik Kuvvet ve Toma ekipleri takviye edildi. Emniyet yetkilileri sık sık halkı Adliyenin önünden uzaklaşması ve slogan atmaması konusunda uyardı.

CHP Yüksek Seçim Kurulu’na gidiyor

Köyceğiz Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Salih Erbay, AK Parti'nin talebinin kabul edildiği ancak kendi taleplerinin kabul edilmediğini belirterek, "Süresi içinde Ak Parti'de, bizde itiraz etik. AK Parti kendilerine göre iddia ettikleri sandıklarla ilgili geçerli oy sayılabilecek yerlere itiraz etti. 6 bin civarındaki oyda ciddi bir hata var, sandık başında bize verilen bilgi ile birleştirme tutanağa arasında 400 oy fark var. Bu 400 oy fark olan sandıkların bir araya getirilip sayılmasını talep ediyoruz. Başından beri itirazımızda şuydu, burada somut delil olmayan, tutanağı yapılmayan sandıkların sayılmamasını istedik. O'nu AK Parti lehine kabul ettiği halde, bizim itiraz ettiğimiz sandıkların sayılması konusuda taleplerimizi kabul etmediği yönünde itirazımız var. Sandıklar mademki kabul edilmeyecekse, AK Partinin'de talebide kabul edilmeyebilirdi. AK Parti'nin talebini kabul eder, sayarsan, bizimde talebimiz kabul edilmedi. Burada tamamen yanlı bir uygulama var. İnsanlara da anlatıyoruz, gidin dağılın dedik ancak kimse dağılmıyor" dedi.

İçeriden yetkililerin herhangi bir sonuç açıklamadığını ve 3 defa görüşme talep ettiğini belirten Salih Erbay, "298 sayılı yasa gereği benim orada taraf olarak bulunma hakkım var, ancak şifai görüşme neticesinde dilekçe ile de başvurduk, ona da olumsuz cevap verildi. Yani içerden de bilgi alamıyoruz. AKP'nin talebi yerine getirildi, bizim talebimiz yerine getirilmiyor gibi bir pozisyon var" dedi.

Salih Erbay itirazlarını Muğla Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacaklarını söyledi.

Bu arada sabah saatlerinde Köyceğiz'deki seçim itirazını değerlendiren hakimlerden bir tanesinin görevden alındığı iddia edildi. Ancak bu iddia resmi olarak henüz doğrulanmadı.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.