Köyceğiz Portakalı Türkiye’nin en iyi portakalı

Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yaklaşık 2 yıl önce başlattığı Köyceğiz Portakalı’nın markalaştırılması projesi kapsamında önemli bir gelişme daha kaydedildi.İlçe Müdürlüğünün Antalya...

Köyceğiz Portakalı Türkiye’nin en iyi portakalı

Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yaklaşık 2 yıl önce başlattığı Köyceğiz Portakalı’nın markalaştırılması projesi kapsamında önemli bir gelişme daha kaydedildi.

İlçe Müdürlüğünün Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne yaptırdığı incelemeler neticesinde Köyceğiz Portakalının, Antalya bölgesinde bulunan aynı cins portakal ile yapılan karşılaştırmasında, meyve özellikleri yönünden ve en önemli portakal kalite parametreleri yönünden üstün durumda oldukları tespit edildi. Konuyla İlgili konuşan İlçe Müdürü Enver Aydın “Yaptığımız çalışmalar sonuç vermeye başladı. Bu köyceğiz için çok önemli bir gelişme, yapacağımız çalışmalar bitmiş değildir ancak çok önemli bir dönemeci daha geçtik. Köyceğiz Portakalı hak ettiği değeri buluncaya kadar bu ve benzeri çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu raporu tüm köyceğize armağan ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.