Köy Enstitüsü mezunlarıyla anlamlı gece

Muğla Belediyesi ve Muğla Kent Konseyi’nin düzenlediği Şiir Dinletisi, Türkü, MUFAD Dans Topluluğu gösterileri ve Köy Enstitüleri ile ilgili fotoğraf sergisinin yapıldığı  gece, 17 Nisan 2013 tarihinde Gazi Mustafa Kemal...

Köy Enstitüsü mezunlarıyla anlamlı gece

Muğla Belediyesi ve Muğla Kent Konseyi’nin düzenlediği Şiir Dinletisi, Türkü, MUFAD Dans Topluluğu gösterileri ve Köy Enstitüleri ile ilgili fotoğraf sergisinin yapıldığı  gece, 17 Nisan 2013 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Muğla Belediyesi, Muğla Kent Konseyi’nin etkinliğe, Muğla Kadın Meclisi, Muğla Gençlik Meclisi, Gazeteciler Cemiyeti, Eğitim-Sen, Muğla Sanatseverler Derneği (Musander), Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Muğla Yörük Obaları Derneği, Muğla Folklör İhtisas Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü, Hayalhane İki Tiyatro Topluluğu, Karya Kadın Derneği de destek verdi.

Geceye Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, belediye meclis üyeleri ve bir çok sanatsever katıldı.

Köy Enstitüleri Öğretmenlerine ithaf edilen gecede, Bahattin Uyar, Feyzullah Ertuğrul’un şiirini Begüm Şahan, Halil İbrahim Durgut, Zeliha Korkmaz, Ahmet Arif’in şiirini Jale Eren, Ali Abbas Çınar, Ataol Behramoğlu’nun şiirini İsmet Narin, Atilla İlhan’ın şiirini Nahide Uçar, Ayhan Çıkın, Birdal Can Tüfekçi, Bozan Yaman, Cahit Yargıcı, Can Yücel’in şiirini Nesrin Tiriç, Erdoğan Çokduru’nun şiirini Mustafa İnci, Erdoğan Kenan Atılgan’ın şiirini Hulusi Kalaycı, Fehmi Özsoy, Gülten Akın’ın şiirini Berivan Çalış, Hamdi Topçu, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiirini Saim Sayın, Hasan Öztürk, İbrahim Ergin, İsmet Ünal Türker, Maksut Doğan’ın şiirini Doğancan Sonbil, Mehmet Karabulut, Melih Cevdet Anday’ın şiirini Coşkun Tamer, Muammer Özler, Metin Altıok’un şiirini Tülay Kayar, Nail Çakırhan’ın şiirini Uğur Topçu, Nazım Hikmet Ran’ın şiirini okurken; Saadettin Özbek, Recai Şahin, Rıfat Kalakoğlu, Ünal Şöhret Dirlik, Yadigar Sarı, Yükselecek Demirel gibi çok sayıda Köy Enstitü Mezunu öğretmen, şair, yazar, bir çok sanatsever geceye kendi şiirleriyle katıldı.

Köy Enstitüleri mezunu yaşayan çınarların anılarıyla, şiirleriyle başlayan gece, MUFAD dans gösterileri, Hüsnü Özbilgi’den türküler, Sevgi Özavcı’nın yan flütteki melodileriyle devam etti. Daha sonra geceye katılan şair, yazarlara, gecenin anısı olarak ödüller verildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.