Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı yapıldı

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Hülya Çiçek’in yanı sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve eşi Hatice Arslan, Vali Yardımcısı Salih...

Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı yapıldı

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Hülya Çiçek’in yanı sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve eşi Hatice Arslan, Vali Yardımcısı Salih Gürhan’ın eşi Nalan Gürhan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın eşi Aysun Çetinkaya, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müdür ve müdür yardımcıları, Din görevlileri ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Ali Akkuzu koruyucu aileler tarafından korunan, tehlikelerden uzak tutulan her çocuğun, sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci ve başarısı olacağını söyledi. Gönül Elçileri Projesi'nden sonra Muğla ve ilçelerindeki koruyucu aile sayısının 3'e katlandığına dikkati çeken Akkuzu; "Gönül Elçileri Projesi öncesi ilimizde 8 aile yanında 9 çocuk bakılırken, bugün itibariyle 32 koruyucu ailenin yanında 43 çocuğumuz bakılmaktadır. Yani gönül elçileri projesinden sonra sayımız 3’e katlanmıştır. Çocuklarımız sizin sevgi dolu kalplerinizi bekliyor” dedi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Bahar Ünlü, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması konularında sunum yaptı.

Sunumun ardından bir konuşma yapan ve geleceği sağlam bir toplum için sağlıklı bireyler yetiştirmenin önemini vurgulayan Hülya Çiçek “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşleri Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesinin alt projesi olan koruyucu aile projesi ile devletimizin koruması ve bakımı altındaki çocuklarımız sıcak aile ortamına kavuşmaktadır. Bu süreçte Gönül Elçilerimize çok iş düşüyor iyi ki Gönül Elçilerisiniz ” dedi.

Hülya Çiçek ve beraberindekiler toplantı sonrası İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.