KIZILAY’DAN KIZIL HAÇ'A TEPKİ

Milas Kızılay Derneği Şube Başkanı Mustafa Gezginci, Avusturya Kızılhaç Kuruluşunun Linz şubesinde görevli bir kadın doktorun 'Müslüman ve Türk kanı almıyoruz' açıklamasına tepki gösterdi.Ülkede yankı uyandıran Avusturya...

KIZILAY’DAN KIZIL HAÇ'A TEPKİ

Milas Kızılay Derneği Şube Başkanı Mustafa Gezginci, Avusturya Kızılhaç Kuruluşunun Linz şubesinde görevli bir kadın doktorun 'Müslüman ve Türk kanı almıyoruz' açıklamasına tepki gösterdi.

Ülkede yankı uyandıran Avusturya Kızılhaç kuruluşunun Linz şubesinde görevli bir kadın doktorun 'Müslüman ve Türk kanı almıyoruz' açıklamasına Milas Kızılay Derneği Şube Başkanı Mustafa Gezginci de açıklamada bulunarak tepki gösterdi.

Tüm dünyada kanların toplanıldıktan sonra kontrol edilerek kullanıldığına dikkat çeken Gezginci, “Linz İslam Cemaati adlı Müslüman kuruluşu üyeleri kan bağışı kampanyası düzenleyerek Kızılhaç’ın kendi bölgelerindeki şubesine başvurmuş. Ancak, burada görevli kadın doktor, 'Müslüman ve Türk kanı almıyoruz' diyerek ırkçılık yapmış. Gerekçe olarak da Güneydoğu Avrupa ülkelerinde Hepatit B virüsünün yaygın olduğu ve bu nedenle kan alımının reddedildiği belirtilmiş. Şu unutulmamalıdır ki kanlar kullanılmadan önce mutlaka birçok testten geçirilmektedir. Bu tüm dünyada geçerlidir. Virüslü bir kanın kullanımı mümkün değildir” dedi.

Milas’ta sürekli kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini belirten Gezginci, “Özellikle Muğla’nın kan ihtiyacını büyük ölçüde Milas karşılıyor. Kan bağışı alırken din, ırk, millet ayrımı yapmıyoruz. Aldığımız kanlardan her biri farklı testlerden geçirilerek kontrolleri yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.