Kız arkadaşına kavuşmak için Müslüman oldu

Ölüdeniz Belediyesinde düzenlenen törenle İslamiyet’i seçerek Müslüman olan Romanya uyruklu 17 yaşındaki Didi Cracıun, kirveliğini Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’ın yaptığı merasimle sünnet oldu.Yıllar...

Kız arkadaşına kavuşmak için Müslüman oldu

Ölüdeniz Belediyesinde düzenlenen törenle İslamiyet’i seçerek Müslüman olan Romanya uyruklu 17 yaşındaki Didi Cracıun, kirveliğini Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’ın yaptığı merasimle sünnet oldu.

Yıllar önce Romanya’ya giderek fırıncılık yapan Mustafa Ödül, tanıştığı bir çocuk annesi Elena Cracıun ile evlendi. Ödül, Elena Cracıun’un 17 yaşındaki oğlu Didi Cracıun ile birlikte iki yıl önce Türkiye’ye dönüş yaptı. Fethiye’de bir fırında oğlu ile birlikte çalışmakta olan Mustafa Ödül’ün yaşamına iyice alışan Didi Cracıun, Müslüman olup sünnet olmak istediğini bildirdi. Bir kız arkadaşı olduğu öğrenilen Didi Cracıun, Ölüdeniz Belediyesi ve Azda Marketler Grubunun bin çocuğa sünnet şöleni çerçevesinde sünnet olmaya karar verdi. Etkinlik içerisinde önce Kelime-i Şahadet getirip İslamiyet’i seçen Rumen uyruklu Didi Cracıun, Tarkan Yusuf ismini aldı. 17 yaşındaki Tarkan Yusuf, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz’ın kirveliğinde Günlükbaşı Foça Mahallesindeki evlerinde sağlık memuru Ertan Bozkurt’un yaptığı sünnetle amacına ulaştı. Sünnet öncesi Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Azda marketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nebioğlu ve gencin annesi Elena Cracıun (Leyla Ödül) ile birlikte pasta kestiler. Daha sonra cerrahi müdahale ile sünnet gerçekleştirilirken, Tarkan Yusuf “Arkadaşlarımın tavsiyesi ile önce Müslüman oldum. Türkiye’de yaşamayı sevdiğimden sünnet olmaya karar verdim. Sünnet olduğum ve İslamiyet’i seçtiğim için çok mutluyum. Hiç acı hissetmedim” dedi.

Baba Mustafa Ödül de, fırın işinde çalışmak üzere yıllar önce Romanya’ya gittiğini belirterek "Orada Elena Cracıun ile tanıştım. İki yıl önce eşim ve oğlu ile Türkiye’ye geldik. Burada fırın işini yürütüyoruz. Didi’nin burada kız arkadaşı var. Onun da isteği ile Müslüman ve sünnet olmaya karar vermiş. Biz hiç karışmadık. Tamamen kendi seçimidir. Eşim de Müslüman olmak istiyor” dedi. Elena Cracıun ise Türkiye’de eşi ve oğlu ile çok mutlu olduğunu belirterek "Oğlum Müslüman oldu ardından sünnet oldu. Ben de Müslüman olmak istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.