Kıyıdan Kırsala Turizm Gezisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kıyıdan Kırsala Turizm” bakış açısıyla düzenlediği tanıtım ve bilgilendirme gezisi bu yıl Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi, Kavaklıdere İlçesi Turgut Mahallesi ve Menteşe Mahallelerinde...

Kıyıdan Kırsala Turizm Gezisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Kıyıdan Kırsala Turizm” bakış açısıyla düzenlediği tanıtım ve bilgilendirme gezisi bu yıl Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesi, Kavaklıdere İlçesi Turgut Mahallesi ve Menteşe Mahallelerinde gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen tanıtım gezisine Bodrum TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ve Bölge Yürütme Kurulu yetkilileri ile Fethiye TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu yetkilileri ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz katıldı. Bozüyük Mahallesi’nden başlayan gezide TÜRSAB yetkililerine yöredeki kültürel ve tarihi yerler hakkında bilgi verildi. “Bozüyük Kültür Evi”, “Cemil Toksöz Evi” ve Turgut Mahallesi’nde yer alan “Osman Hamdi Bey Evi” ziyaret edilerek kırsal turizm bağlamında, gerek yerli gerekse yabancı turistlerin kırsal destinasyonlara yönlendirilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

“Kırsal Turizm tanıtımına önem veriyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan, Muğla’nın kırsal turizmini canlandırmak ve turistlerin yeni destinasyonlara yönlendirilmesini sağlamak amacı ile başlatılan “Kırsal Turizmi Canlandırma” gezilerinin ilk ayağını geçen sene Menteşe İlçesinde gerçekleştirdiklerini ve bu senede yoğun katılımla Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde yapıldığını söyledi. İnan; “Muğla ilimizde kıyı turizmine verilen önemin kırsal turizm içinde sağlanması amacıyla gerçekleştirilen tanıtım gezileriyle tüm yıl sürebilecek bir turizm akımı oluşturmayı hedefliyoruz. Kıyı turizminde sahip olduğumuz zenginliğe kırsal turizm açısından da sahibiz. İlimize gelen tüm turistlerin Muğla’yı bir bütün olarak ele alması için çalışmalar yapıyoruz. Kırsal turizm tanıtımını son derece önemli buluyoruz. Çalışmalarımıza diğer ilçelerimizi de kapsayacak şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.