Kış Lastiği uygulamasına geçilmeyecek

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nun Valilik nezdindeki girişimleri sonucu Muğla’da kış lastiği uygulamasına geçilmeyecek.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Valiliği’ne...

Kış Lastiği uygulamasına geçilmeyecek

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nun Valilik nezdindeki girişimleri sonucu Muğla’da kış lastiği uygulamasına geçilmeyecek.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Valiliği’ne 4 Aralık 2012 tarihinde dilekçe vererek, Muğla’nın iklim koşullarının dikkate alınarak şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulamasının yapılmaması talebinde bulundu.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Karakuş, “Sayın valimize bir  dilekçe ile talebimizi ileterek, ilimizin kışın ılıman bir iklime sahip olduğu için şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması yapılmasının büyük külfete yol açacağını ve şehir içi  taşımacılık yapan esnaflarımızın zor durumda kalacaklarını ifade ederek  ilimizde kış lastiği uygulamasının yapılmamasının uygun olacağını ifade ettik. Kendileri değerlendirme sonucunda talebimizi haklı buldular ve ilimizde kış lastiği uygulamasının yapılmayacağı yönündeki görüşlerini ilettiler. Kendilerine hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kış Lastiği Uygulaması her yıl 1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında şehir içi taşımacılıkta Kış lastiği Uygulaması, ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak valiliklerce belirlenip uygulanıyor.

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.