Kırsal Kalkınmada yüzde 50 hibe

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesinde, tarımsal yatırımcılara yönelik "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı" bilgilendirme...

Kırsal Kalkınmada yüzde 50 hibe

Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yatağan ilçesinde, tarımsal yatırımcılara yönelik "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yatağanlı yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı, Yatağan Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Şube Müdürü Cengiz Özdemir, İlçe Tarım Müdürü İsmail Hakkı Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuzu, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu ve çiftçiler ile tarımsal yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Şube Müdürü Cengiz Özdemir, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulmuştur” dedi.

Özdemir, 11 Aralık 2017’de sona erecek başvurularla ilgili başvuru sahiplerinde aranacak özellikleri ise şu şekilde sıraladı:

“Aşağıda belirtilen yatırım konularını gerçekleştirmek üzere hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır.

Kırsal ekonomik alt yapı konularından kırsal turizm, el sanatları ve katma değerli ürünler hariç başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin, bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir.

Başvuru sahibi tüzel kişiliğin bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemlerine kaydı esastır. Bu nedenle tüzel kişiliği oluşturan bireylerin ayrıca kayıt olmaları gerekmemektedir.

Tüm yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekir.

Tüm yatırımlar için son başvuru tarihinden önce kurulan;

Kollektif şirket, Limited Şirket ve Anonim Şirketi şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar,

Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri ekonomik yatırım konularında baş vurularını ibraz etmeleri gerekiyor.”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.