Kırsal Kalkınma için Atölye Muğla Bir Projesi

Turizm ve tarımın tetikleyici güç olduğu Muğla’da, kırsal kalkınmayı güçlendirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atölye Muğla Bir projesi hayata geçiriliyor.Birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını...

Kırsal Kalkınma için Atölye Muğla Bir Projesi

Turizm ve tarımın tetikleyici güç olduğu Muğla’da, kırsal kalkınmayı güçlendirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atölye Muğla Bir projesi hayata geçiriliyor.

Birlikte kalkınmak için birlikte üretim yaklaşımını benimseyen Atölye Muğla Bir’de, tarımsal çeşitliliği ve katma değeri destekleyen program ve projeler, üretenler ve tüketenler ile birlikte geliştiriliyor.

Muğla’nın on üç ilçesinin farklılığını çeşitlilik içinde korumak, her ilçenin farklılıkları ve benzerliklerini, bir hedef doğrultusunda ortaklaştırmak için kurulan Atölyede, hemşehrilerin sorunlarını tespit ediyor, çözüm yollarını buluyor, uygulamalar Muğla Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, on üç İlçe Belediyesi ile birlikte hayata geçiriliyor.

13 tasarım disiplininden katılımcılar, Muğla’nın 13 ilçesinde buluşuyor. Atölye Muğla Bir olarak, yaz boyunca kentin birbirinden farklı karakterdeki 13 ilçesinde, kırsal kalkınmayı hedefleyen 13 atölye düzenliyor.

Atölyelerde, 13 farklı tasarım disiplininden yürütücüler, katılımcılar, belediye birimleri, yerel oluşumlar ve halk bir araya geliyor. Her atölyenin kontenjanı 30 kişiyle sınırlı olup; gün içindeki toplantı, film gösterimleri ve tartışmalara katılım kırsalda yaşayan herkese ve Muğla’da çalışma yapan sivil oluşumlara açık olacak.

Bu yaz atölyeleriyle 13 projeye ilişkin yerel deneyimlerin, ilgili tasarım disiplininden misafir yürütücüler ve katılımcıların donanımlarıyla zenginleşmesini amaçlıyoruz. Bunun için hep birlikte sorunları tespit edip tarafların istek ve beklentilerini araştırarak çözüm üreten tasarımlar geliştireceğiz. Atölyelerden elde edeceğimiz çıktılar ve yeniden üretimlerle kış döneminde oluşturacağımız sergi ekseninde proje taslakları oluşturulacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ile koordineli olarak çalışmalar yürütülecek.

Yerel ve misafir aktörlerin tekil ve kolektif olarak yer alacağı bu atölye süreçlerinde mimari tasarımdan animasyon çalışmalarına, grafik tasarımdan kent planlamaya, enstelasyon kurgularından haritalamaya, yazarlıktan hikâye anlatımına dek birçok disiplin bulunuyor.

Atölye çalışmalarına katılmak isteyenler daha geniş bilgileri www.muglabir.com adresinden atölye süreçlerine dair detayları görebilecekler ve başvurularını yapabilecekler.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.