Kırışıklıklar Botoks ile kaderiniz olmaktan çıkıyor

Özel Yücelen Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahu Arslan tarafından “ Botoks Uygulamaları ” Özel Yücelen Hastanesinde gerçekleştirilmeye başlandı. Botoks hakkında bilinen yanlışları, doğruları ve tüm bilinmeyenleri...

Kırışıklıklar Botoks ile kaderiniz olmaktan çıkıyor

Özel Yücelen Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahu Arslan tarafından “ Botoks Uygulamaları ” Özel Yücelen Hastanesinde gerçekleştirilmeye başlandı. Botoks hakkında bilinen yanlışları, doğruları ve tüm bilinmeyenleri sorduk. Uzm.Dr. Ahu Arslan tüm sorularımızı HABER Gazetesi okurları için içtenlikle cevapladı.

Botoks nedir?

Botulinum toksini (BOTOKS) halk arasında yılan zehiri olarak bilinmekte olup esasen tıp dilinde Clostridium Botulinum denilen bir bakterinin toksinidir. Bilinen en güçlü nörotoksindir. Toksin kas kasılmasını bloke ederek etki gösterir.

Kimlere yapılmaktadir? Erkekler de botoks yaptırabilir mi?

Gebeler, emzirenler, kas hastalığı olanlar, hemofili hastaları ve penisilamin,kinin,aminoglikozid, Ca kanal blokörü ilaç kullananlar dışında herkese yapılabilir. Cinsiyet engel teşkil etmez, her iki cinse de işlem yapılabilir.

Botoks yaptıracak kişiyi nasıl bir süreç beklemektedir?

İşlem 10-15 dakika süren minimal ağrılı yüzeyel enjeksiyondur. Uygulamadan 2-3 gün sonra kas zayıflığı başlar, 10-15 günde tam etkisi ortaya çıkar. Hastalar birkaç saat dik pozisyonda kalmalı ve bu süre içinde kaslarını çok yoğun kullanmamalıdır. 10-14 gün sonra yapılacak kontrolde gerekirse rötuş enjeksiyonlar yapılabilir.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?

Etkisi 4-6 ay sürer, tekrarlayan enjeksiyonlarda bu süre uzar ve 8-12 ayı bulabilir. Hastadan hastaya değişiklik göstererek bu süre uzayabilir veya kısalabilir.

Kadınların korkulu rüyası kırışıklıklar nasıl oluşmaktadır?

Yaş artışı ile birlikte kollajen liflerde azalma, aşırı güneş maruziyeti, sert-kuru iklim şartları, çevre-hava kirliliği, sigara kullanımı, beslenme yetersizlikleri (B ve C vitamini), aşırı mimiklerle konuşma (göz çevresi, alın, kaş ortası kırışıklıklarını arttırır) kırışıklık oluşumuna neden olur.

Kırışıklaklara karşı tek çözüm Botoks mudur?

Botoks dışında ilk aşamada nemlendirici kremler, retinoid içeren (A vitamini) kremler takip edem aşamalarda kimyasal peelingler, dermabrazyon, radyofrekans tedavisi, lazer tedavisi, dolgu enjeksiyonları ve cerrahi yöntemler kırışıklıkların tedavisinde kullanılabilmektedir.

Botoks yaptırmak ağrılı ve sancılı mıdır?

İşlem özel ince uçlu enjektörlerle yapılan minimal ağrılı yüzeyel bir enjeksiyondur. 10-15 dakika sürer. Ağrı eşiği düşük hastalarda öncesinde o bölgeye lokal anestezikli kremler uygulanabilir.

Botoks yaptırdıktan sonra yüz şişer mi ?

Enjeksiyon bölgesinde nadiren hafif ödem, kızarıklık, morarma görülebilir. İşlem sırasında ve sonrasında soğuk uygulanması bu bulguları önler veya azaltır.  Hafif de olsa morarma, kızarıklık oluşursa işlem sonrası kapatıcı ürünler kullanılabilir.

Botoks sadece kırışıklık tedavisinde mi kullanılmaktadır?

Botoks 1980 yılında ilk olarak şaşılık tedavisinde kullanılmıştır ve yaklaşık 30 yıldır tıbbin pekçok alanında uygulanmaktadır. Blefarospazm (göz kapağının aşırı kasılması),  tremor, Parkinson, distoniler, spastisiteler, migren, benign prostat hiperplazisi, nörojenik mesane, vajinismus, anal fissür, aşırı avuç içi-ayak tabanı-koltuk altı terlemesi başlıca uygulama alanlarıdır.

Botoks pahalı bir işlem midir?

Botoks uygun hasta ve uygun endikasyon seçiminde alternatifi olan cerrahi yöntemlere kıyasla oldukça kolay, maliyeti ucuz bir tedavidir. Tekrarlayan enjeksiyonlarda etki süresinin uzaması da en önemli avantajlarındandır.

Bu haber toplam 781 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.