Kılavuz: Ülkücüler kavganın içinde olmayacak

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz, ülkücüleri ısrarla kavgaya çekmeye çalışanlar olduğunu belirterek, “Ülkücüler kavgadan yana olmayacak” dedi.Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, Muğla’da öğrenci yurdunda...

Kılavuz: Ülkücüler kavganın içinde olmayacak

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz, ülkücüleri ısrarla kavgaya çekmeye çalışanlar olduğunu belirterek, “Ülkücüler kavgadan yana olmayacak” dedi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, Muğla’da öğrenci yurdunda yaşanan olaylarla ilgili olarak Sınırsızlık Meydanı’nda bir açıklama yaptı. İmralı görüşmelerini eleştiren Kılavuz, “Hükümetin teröristlere vermiş olduğu bu tavizler, bölücü örgüt yandaşlarını da cesaretlendirmiş, özellikle üniversitelerde ve devlet yurtlarında ülküdaşlarımızı hedef alan saldırılar artmaya başlamıştır. Geçtiğimiz günlerde Muğla Üniversitesi’nde bölücü örgütün uzantıları tarafından başlatılan kavga, ülkücülere yönelen saldırıların sadece bir örneğidir. Üniversite ve devlet yurdunda yuvalanan bölücüler, ülkücü öğrencilerin üzerine silah sıkacak kadar gözü dönmüş bir konumdadır. Devletin üniversitelerine ve yurtlarına silah sokan bölücüler bu cesareti kimden almaktadır? Bir turizm kenti olan bu güzel şehrin adının terör hadiseleriyle anılmasını kimler içine sindirebilmektedir? Bu itibarla ülkücü gençleri ısrarla kavgaya çekmeye çalışan, provoke eden bölücü örgüt mensuplarına karşı devletimizin yetkili kurumlarını ve ilgililerini göreve davet ediyoruz. Derinlemesine bir araştırma yapıldığı takdirde bölücü örgüt yandaşlarının olayları çıkaran ve büyüten kesim olduğu görülebilecektir. Ülkücü hareket, tepkilerini hukuk çerçevesi içerisinde gösterecek, asla kavgadan yana olmayacaktır. Ancak bu demek değildir ki, kendimizi savunmayacağız, sürekli sabır göstereceğiz. Ülkücü hareket, gerektiğinde tavır ve duruşunu net bir şekilde ortaya koyar ve Bozkurt’un azameti karşısında çakallar saklanacak delik arar. İnanıyorum ki, yiğit Efelerin topraklarında Muğla halkı ve Türk milliyetçileri bölücülere ve onları cesaretlendiren zihniyete asla geçit vermeyecektir” dedi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.