KENT GÜVENLİK DANIŞMA KURULU TOPLANDI

Kent Güvenlik Danışma Kurulu,Muğla'da genel güvenliğe ilişkin yürütülecek hizmetler ve güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek amacıylaMuğlaValiliği 75. Yıl Salonunda Vali Yardımcısı Salih Gürhan başkanlığında...

KENT GÜVENLİK DANIŞMA KURULU TOPLANDI

Kent Güvenlik Danışma Kurulu,

Muğla

'da genel güvenliğe ilişkin yürütülecek hizmetler ve güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek amacıyla

Muğla

Valiliği 75. Yıl Salonunda Vali Yardımcısı Salih Gürhan başkanlığında toplantı yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan: “Asıl amacımız kentin bir bütün olarak düşünülüp sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların, kurumların koordinasyonu ve yardımıyla kent güvenliğini en üst düzeyde sağlamaktır. Güvenliği sağlamak için tüm kurumlardan destek alıyoruz. Her kurum üzerine düşeni yaparak kent güvenliğine katkıda bulunuyor. Burada alınan kararlar ile tüm kurum ve kuruluşları bilgilendirmeye çalışıyoruz. Kurumların, kuruluşların, vatandaşların yardım ve desteği ile kent güvenliğini daha iyi sağlayacağız.” dedi.

Toplantıda kent merkezindeki asayiş, trafik, sağlık, eğitim alanlarındaki sorunlar ele alındı.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürü İbrahim Akgün tarafından yapılan sunumda asayiş, güvenlik, suç, kadına şiddet, tedbirler ve denetimlerle ilgili yirmi gündem maddesi görüşüldü.

Asayiş Şube Müdürü Yunus Kurcan ise: “ 2013 yılında Muğla’da 124 tane kadına şiddet vakasının meydana geldi, 2014 yılında içinde bulunduğumuz aya kadar olan dönemde Muğla’da kadına şiddette yüzde 40 azalma var. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızın daha çok bilinçlenerek bu oranın daha da düşeceğini umuyoruz. Daha ciddi adımlar atıp Muğla’da kent güvenliğini en üst düzeye çıkarmaya çalışacağız.” dedi.

Toplantıya; emniyet, büyük şehir belediyesi, ticaret odası, esnaf ve sanayiciler odası, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü, mahalle muhtarları derneği, milli eğitim, müftülük, üniversite ve sağlık kurumlarının temsilcileri katıldı.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.