Kendini kanala atmak istedi

Denizli'de bir hafta önce çalışmak için Fethiye’ye gelen ancak iş bulamayan şahıs, şehrin en işlek noktasındaki tahliye kanalına atlamak istedi. Kendisini kanala atmak için polise direnen şahıs, 30 dakika sonunda güçlükle...

Kendini kanala atmak istedi

Denizli'de bir hafta önce çalışmak için Fethiye’ye gelen ancak iş bulamayan şahıs, şehrin en işlek noktasındaki tahliye kanalına atlamak istedi. Kendisini kanala atmak için polise direnen şahıs, 30 dakika sonunda güçlükle ikna edildi.

Olay, dün sabah saatlerinde Fethiye merkezde bulunan Ovacık Köprüsü'nde meydana geldi. Eline bir demir parçası alan Erkan S. (40), köprünün korkuluklarına çıkarak "İşsizim. Hırsızlık yapmadım. Haram yemedim. İş istiyorum. Kendimi kanala atarak canıma kıyacağım. Kaymakam gelsin” diyerek bağırmaya başladı. Yanına kimseyi yaklaştırmayan Erkan S., “Suriyelilere yardım ediliyor. Bize yardım eden yok. Benim gibi niceleri var. Devlet niye sahip çıkmıyor?”diyerek tepkilerini sürdürdü.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Erkan S. ile diyalog kurarak, kararından vazgeçirmek istedi. Elindeki demiri göstererek sık, sık çevreye ve polislere bağıran Erkan S. ile görüşen Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Ali Can Birincioğlu ikna çabalarını sürdürdü. "Beni Kaymakam gönderdi. Emniyet amiriyim. Sana yardımcı olacağım" diyen Birincioğlu'na inanmayan Erkan S., “Kaymakam niye gelmedi. Benden daha önemli işi mi var. Kurbanı beş parasız geçirdim. Bu nasıl eşitlik. Ben vatan haini miyim? Hainsem ateş edip öldürün” diye bağırdı.

Yaklaşık yarım saat süren ikna çabası sonuç verince Erkan S., Başkomser Ali Can Birincioğlu köprüden indirildi. Daha önce değişik illerde üç kez intihar girişiminde bulunduğu tespit edilen Erkan S., polis otosuna alınıp asayiş bürosuna götürüldü. Burada kahvaltı yaptırılan şahıs daha sonra Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık muayenesinden geçirildi.

Bekar olduğu öğrenilen Erkan S'nin ifadesi alındıktan sonra Kaymakamlıktan temin edilecek bir miktar para ile bir otobüse bindirilip memleketi Adana’ya gönderileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.