Kaymakam Atça’dan çocuklar için mesaj

Milas Kaymakamı ve Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Bahattin Atçı, "Bir ülkenin geleceği çocuklardır, onlar geleceğimizin teminatıdır" dedi.Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları...

Kaymakam Atça’dan çocuklar için mesaj

Milas Kaymakamı ve Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Bahattin Atçı, "Bir ülkenin geleceği çocuklardır, onlar geleceğimizin teminatıdır" dedi.

Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atçı, “Bir ülkenin geleceği çocuklardır, onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu nedenle çocukların özel bir duyarlılığa ve özel bir korunmaya ihtiyaçları vardır” dediği mesajında “Geleceğimiz olan çocuklarımızı onlara daha güzel bir ortam sunduğumuzda geleceğimizi teminat altına almış oluruz” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Atçı açıklamasında, “Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi 191 ülke tarafından kabul edilmiş, 1990 yılında da ülkemiz imza atmıştır. Sözleşmenin kabulü olan 20 Kasım her yıl “ Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. Taraf ülkeler bu sözleşmeyi hazırlarken çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havasının içindeki bir aile ortamında yetişmesinin gerekliliğini kabul etmişlerdir. Ayrıca çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için her yönüyle hazırlanmasının ve özellikle barış, değerbilirlik, hoşgörü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekliliğini savunmuşlardır” dedi.

“Unutulmamalıdır ki, sevgi, eğitim hakkı, yaşam hakkı, sağlık hakkı çocuğun en doğal hakkıdır. Bu hakları çocuklarımıza sunmak bizim en önemli görevimizdir” diyen Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, “Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek, tüm çocuklarımızın “Dünya Çocuk Hakları Günü’nü” kutluyorum” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.