Kayın Mantarı hasadı başladı

Dalaman'a bağlı Gür Mahallesi’nde kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olmasıyla şeker, kalp, damar ve anemi hastalıklarına iyi gelen kayın mantarı üretimi devam ediyor.Kayın mantarı deneme üretimi hakkında...

Kayın Mantarı hasadı başladı

Dalaman'a bağlı Gür Mahallesi’nde kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olmasıyla şeker, kalp, damar ve anemi hastalıklarına iyi gelen kayın mantarı üretimi devam ediyor.

Kayın mantarı deneme üretimi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; "İlçemizde ilk kayın mantarı üretimine Gür Mahallesinde iki kadın üreticimiz olan Cevriye Barın ile Hatice Arıcan tarafından yapılmaya başlandı. İki bayan üreticimiz Müdürlüğümüze başvuruda bulundular. Kendilerine teknik bilgilendirme yaptık ve misel ekilişini gerçekleştirdik. Şimdi hasadına devam ediyorlar ve tüketicilere ulaştırıyorlar. Üretim materyali olarak buğday sapları, reçinesiz odun talaşı ve misel kullanılmıştır. Kimyasal hiçbir ürün kullanılmadı. Bu doğal ürünün tüketicilerimiz tarafından beğeni göreceğini düşünüyoruz. Üreticilerimiz Kayın mantarına ilgi gösteriyorlar” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.