Muğla Haber Gazetesi

Kayın Mantarı hasadı başladı

Kayın Mantarı hasadı başladı
21 Nisan 2014 - 10:41

Dalaman’a bağlı Gür Mahallesi’nde kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olmasıyla şeker, kalp, damar ve anemi hastalıklarına iyi gelen kayın mantarı üretimi devam ediyor.

Kayın mantarı deneme üretimi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; “İlçemizde ilk kayın mantarı üretimine Gür Mahallesinde iki kadın üreticimiz olan Cevriye Barın ile Hatice Arıcan tarafından yapılmaya başlandı. İki bayan üreticimiz Müdürlüğümüze başvuruda bulundular. Kendilerine teknik bilgilendirme yaptık ve misel ekilişini gerçekleştirdik. Şimdi hasadına devam ediyorlar ve tüketicilere ulaştırıyorlar. Üretim materyali olarak buğday sapları, reçinesiz odun talaşı ve misel kullanılmıştır. Kimyasal hiçbir ürün kullanılmadı. Bu doğal ürünün tüketicilerimiz tarafından beğeni göreceğini düşünüyoruz. Üreticilerimiz Kayın mantarına ilgi gösteriyorlar” dedi.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Mugla Haber Gazetesi - Atilla Taha