KAVAKLIDERE’DE BAK, GÖR, TAT HÜNNAP PROJESİ UYGULANDI

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde “Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında Kavaklıdere’nin Menteşe Mahallesi’nde 50 Hünnap fidanı İlçe Protokolünce dikimi yapıldı.Sinem KarakayaKavaklıdere Kaymakamı...

KAVAKLIDERE’DE BAK, GÖR, TAT HÜNNAP PROJESİ UYGULANDI

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde “Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında Kavaklıdere’nin Menteşe Mahallesi’nde 50 Hünnap fidanı İlçe Protokolünce dikimi yapıldı.

Sinem Karakaya

Kavaklıdere Kaymakamı Mustafa Arslanşahin’in talimatları, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın destekleri ile Kavaklıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kavaklıdere İlçe Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak, “Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi” hayata geçirildi.

Proje kapsamında Kavaklıdere’nin Menteşe Mahallesi’nde 50 Hünnap fidanı İlçe Protokolünce dikimi yapıldı.

Fide dikilen alanda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılacak olan Çiftçi Budama ve Aşılama Kurslarında pratik uygulama alanı oluşturuldu. Ayrıca daha çok çiftçinin görüp örnek alması ve hünnap meyvesini tanıması amaçlanarak, Mahallelerin tarla ve orman yollarına giden yol kenarlarında meyvesinden fayda sağlanabileceği, kapama bahçelerin kurulup Hünnap Yetiştiriciliğine altlık oluşturması amacıyla 11 Mahalle Muhtarlığına ve 2 Kamu Kurumuna 844 adet hünnap fidanı dağıtıldı.

“HEM YAYGINLAŞTIRALIM HEM DE GELİR SAĞLAYALIM”

Proje hakkında gazetemize bilgi veren Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Hünnap, bilinmeyen bir bitki. Ekonomik değeri son yıllarda çok artan bir bitki. Bununla ilgili Tarım İlçe Müdürlüğü, Orman Müdürlüğü, Belediye ve Kaymakamlıkla ortak bir proje yapalım istedik. Bizim açık sahamız vardı, onun üzerinden de dikimini yapalım onun haricinden de vatandaşlara mahalle muhtarımız dağıtımını yaparak yaygınlaştıralım istiyoruz. Çünkü son yıllarda ekonomik değeri çok artıyor. Hem özellikle verimsiz topraklarda verimli tarımın yapılmadığı yerlerde verimli olabilecek özelliklere sahip bir bitki. Hem bu hünnap bitkisinin bölgemizde yayınlaşması hem de vatandaşlara ek gelir kaynağı olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.