Katı Atık Teknesi göreve başladı

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Deniz Ticaret Odasının iş birliğinde yarımada genelinde görev yapacak olan katı atık toplama teknesi, görevine başladı. 12 metre uzunluğundaki, “Venüs”...

Katı Atık Teknesi göreve başladı

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Denizciler Derneği ve Bodrum Deniz Ticaret Odasının iş birliğinde yarımada genelinde görev yapacak olan katı atık toplama teknesi, görevine başladı. 12 metre uzunluğundaki, “Venüs” adlı katı atık toplama teknesinde 2 personel görev alıyor.

2015 sezonu için start veren teknede düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Belediye Meclis Üyeleri, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz katıldı.

Çöp miktarı azalacak

Bodrum'da sürdürülebilir turizm için denizlerimizin temiz olmasının gerekliliğinin herkesin farkında olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bizim yoktan var ettiğimiz bir mavi yolculuğumuz var. Süngerci ve balıkçı kayıklarımızla yarattığımız ve şu anda Bodrum guletleriyle dünyada ilk olan mavi yolculuk dediğimiz bir turizm yapıyoruz. Bu Gökova kıyılarından Göcek hatta Antalya'ya kadar devam eden bir yolculuk. Mavi yolculukta sıklıkla kullanılan Bodrum çevresindeki kıyılarda görev yapan katı atık toplama teknemiz geçen yıl 11 bin torba çöp topladı. Ben Bodrum Belediye Başkanı olarak bu sayının bu yıl daha da aşağılara düşeceğine inanıyorum. Çünkü artık kaptanlarımız, gemicilerimiz ve de mavi yolculuğa çıkan arkadaşlarımızla turistlerimiz, bu sene düzenlediğimiz deniz dibi temizliği kampanyamızda bize büyük destek verdiler. Bu sebepten dolayı; deniz temizliği bilinciyle bu yıl toplanacak olan çöp sayısının düşeceğine inanıyorum.” dedi.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.