“Kaskını Tak Keyfini Sür” kampanyası

Marmaris Belediyesi, gençleri bilinçlendirmek amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Son yıllarda Marmaris'te ehliyetsiz ve dikkatsiz kullanım sonucu sayıları giderek artan ölümlü motosiklet kazalarına karşı,...

“Kaskını Tak Keyfini Sür” kampanyası

Marmaris Belediyesi, gençleri bilinçlendirmek amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Son yıllarda Marmaris'te ehliyetsiz ve dikkatsiz kullanım sonucu sayıları giderek artan ölümlü motosiklet kazalarına karşı, Marmaris Belediyesi ailelere ve gençlere seslendi. "Kaskını Tak, Keyfini Sür" ismini taşıyan kampanyada Marmaris Belediyesi çeşitli tanıtım materyalleri ile sürücülerin ve yakınlarının dikkatini çekecek bir kampanyaya imza attı.

Kampanya ile ilgili olarak Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, " Son yıllarda ilçemizde hızla artan ölümlü motosiklet kazalarının ardından birçok gencimizi toprağa vermek bizi derinden üzdü. Hayatının en güzel çağında, gencecik yavrularımızın dikkatsizlik ve kurallara aykırılık nedeniyle yaşamlarını kaybetmeleri aileleriyle birlikte bizleri de kahrediyor. "Son olsun!" dediğimiz bu kazaların önüne geçmek için sizleri hep birlikte başlattığımız kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Lütfen, ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanmayalım, elektrikli bisiklet veya üç tekerlekli araçlarda da mutlaka kask takalım. Kurallara uymayanları, uyaralım "dedi.

Kampanya çalışmasında gençlere ve ailelere de seslenen Başkan Acar, " Sevgili gençler! Siz, aileleriniz kadar bizim için de değerlisiniz. Motosiklet tutkunuz sonunuz olmasın, ehliyet ve kask sizi sadece cezadan değil, ölüm riskinden de koruyacaktır. Alkollü araç kullanmamaya da dikkat edelim. Hepimiz evlatlarımız için yaşıyoruz. Öncelikle trafikte kurallara uyarak evlatlarımıza örnek olalım. Lütfen çocuklarımızın sağlığı için onları tehlikelere karşı uyaralım ve bilinçlendirelim. Sevgimizi çocuklarımıza motosiklet almadan ehliyet alması konusunda teşvik ederek ve trafik kuralları konusunda uyararak gösterelim. Yaşı ne olursa olsun bir sevdiğimizi, özellikle de gencecik çocuklarımızı kaybetmenin acısını yaşamadan anlamak kolay değil" diye konuştu.

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.