Karnından 8 adet kist çıktı

Özel Yücelen Hastanesi Acil Servis Biriminde hemşire olarak çalışan Melek Ergen( 20 )  karın ağrısı şikayetiyle çalıştığı hastanenin Genel Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkik ve muayeneler neticesinde karnında...

Karnından 8 adet kist çıktı

Özel Yücelen Hastanesi Acil Servis Biriminde hemşire olarak çalışan Melek Ergen( 20 )  karın ağrısı şikayetiyle çalıştığı hastanenin Genel Cerrahi Polikliniğine başvurdu. Yapılan tetkik ve muayeneler neticesinde karnında kist saptanan Ergen'e ameliyat önerildi. Ameliyatı kabul eden Ergen, başarıyla gerçekleştirilen ameliyattan sonra karnından çıkanları görünce gözlerine inanamadı.

En büyüğü 20 cm'yi bulan, 8 adet kistin çıkartıldığı ameliyatı gerçekleştiren Endoskopist ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Çetin Şengöz “ Bu kitlelerin “ kist hidatik ” denilen bir çeşit parazit kaynaklı kistler olduğunu, bu şekilde doğrudan karın içerisine yerleşmesinin ender olup, daha çok karaciğerde yerleştiğini ve bu çeşit kistlerin ameliyatının bir takım tıbbi tedbirler alındıktan sonra yapılabildiğini ve hastanın bu ameliyat öncesi 3 hafta ilaç kullandığını  belirttikten sonra, şuan hastamızın genel sağlık durumu iyi, hastamız rahatlamasının yanında tıbbi tedavisinin ve kontrollerinin devam edeceğini”  söyledi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.