Karia Yolu The Times’da

Karia Yolu dünyanın ve tur operatörlerinin dikkatini çekmeye başladı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) projesi olan Karia Yolu’nu yürüyen Gazeteci Paul Bloomfield, Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkurunu The Times’ta...

Karia Yolu The Times’da

Karia Yolu dünyanın ve tur operatörlerinin dikkatini çekmeye başladı. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) projesi olan Karia Yolu’nu yürüyen Gazeteci Paul Bloomfield, Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkurunu The Times’ta anlattı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nın Muğla’da turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında yürüttüğü ve Şubat 2013 yılında hayata geçirdiği Karia Yürüyüş Yolu Projesi The Times’ta yer aldı.

Gazeteci Paul Bloomfield, Karia Yolu’nda gerçekleştirdiği uzun soluklu yürüyüşün ardından, The Times’ta “Türkiye’nin En Büyük Yürüyüş Yolu Karia Yolu’nu Takip Edin” başlığıyla Karia Yolu’na yer verdi. Karia Yolu için, “Ülkenin en güzel manzaralarına doğru uzanıyor” sözlerine yer veren Bloomfield, Karia’nın rotaları hakkında detaylı bilgi verdiği yazısında yürüyüş ve doğa sevenleri bilgilendirdi. Bloomfield’ın rotayı yürüyüp o dokuyu yaşayan biri olarak birinci ağızdan yazdığı yazı oldukça beğeni topladı.

Karia Yolu

Eskiden ticaret ve ulaşım için kullanılan patikaların turizme açılmasını sağlayan ‘Karia Yürüyüş Yolu’ projesi 820 km’lik yürüyüş alanıyla, Ege ve Akdeniz’den geçen Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu. Barındırdığı bu özelliği ile ulusal ve uluslararası trekking gruplarının önemli ziyaret yerlerinden biri haline geldi ve bu sayede güzergah üzerinde yer alan turizm tesislerine ve bölgede geliştirilen ev pansiyonculuğu ile yaşayan yöre halkına önemli ekonomik faaliyetler sağlanmakta. Güzergah üzerindeki köyler, rotanın başlangıcındaki ilçeler ve beldeler, önemli bir ticari aktivite kazanmış durumda.

6 ayrı rotadan oluşan Karia Yolu şu şekilde:

Bozburun Yarımadası: Toplam uzunluk 141.2 km olup rotasını İçmeler, Turunç, Amos, Bayır, Taşlıca, Bozukkale, Söğüt, Bozburun, Selimiye, Turgut, Orhaniye, Hisarönü oluşturuyor.

Datça Yarımadası: Toplam uzunluk 240.7 km olup, Eski Datça, Hızırşah, Mesudiye, Palamutbükü, Knidos, Karaköy, Kızlan, Emecik, Balıkaşıran, Bördübet, Karacasöğüt, Çamlı, Gökçe, Akçapınar güzergahından geçiyor.

Gökova Körfezi: Toplam uzunluk 139.2 km olup Akyaka, Turnalı, Sarnıç, Akbük, Alatepe, Ören, Türkevleri, Bozalan, Gökbel, Hurma, Kisebükü, Çiftlik, Bodrum, Pedasa rotasını izliyor.

Muğla Çevresi: Toplam uzunluk 108.5 km olup, Akyaka, Kuyucak, Thera, Ula Göleti, Karabağlar, Muğla, Değirmendere, Mobolla, Ekizce, Soğukdere, Bayır, Belen Kahvesi, Bozüyük, Stratonikeia güzergahını takip ediyor.

İç Karia: Toplum uzunluk 174.2 km olup Bozalan, Fesleğen, Karacahisar, Bahçe, Peçin, Milas, Kırcağız, Labranda, Çomakdağ, Kayabükü, Sakarkaya, Bafa Gölü, Bağarcık, Tekeler, Karpuzlu rotasını izliyor.

Dalyan-Ekincik: Toplam uzunluk 11 km olup, Kaunos antik kenti harabeleri, kaya mezarları, deniz manzaraları ve Ekincik Koyu’nu izliyor.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.