Kardeş Şehire ilk ziyaret

Valiliklerde AB işleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında düzenlenen Şehir Eşleştirme Programı çerçevesinde işbirliği kurulan İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesine 15-21 Haziran 2014 tarihleri arasında...

Kardeş Şehire ilk ziyaret

Valiliklerde AB işleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında düzenlenen Şehir Eşleştirme Programı çerçevesinde işbirliği kurulan İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesine 15-21 Haziran 2014 tarihleri arasında çalışma ziyareti düzenlendi.

İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürü Gökçen Kasapoğlu, Güney Ege Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Çiftçi, Sanayi ve Ticaret Odası AB ve Dış Ticaret uzmanı Elvan Kocagöz ve AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Uzmanı Ahmet Esen ziyarette yer aldı.

İspanya ile eko-turizm, kültür turizmi, çevre, vatandaş katılımı gibi alanlarda karşılıklı iyi uygulamaların yerinde görülmesi ve iki bölge arasında kültürel, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile bu ziyaret gerçekleşti.

Çalışma ziyaretine Castilla La Mancha bölgesinin başkenti Toledo şehri ile başlayan heyet 5 gün boyunca bölgedeki yerel yönetim birimlerinde temaslarda bulundu. Ziyaretin ilk günü heyeti, bölge yönetiminin Ekonomik Strateji Geliştirme ve Avrupa İlişkileri Genel Müdürü Teresa Gomez karşıladı. Yapılan görüşmede İspanya'nın sosyo-ekonomik yapısı, kültürel değerleri, yerel yönetimi, turizm alanında başarılı uygulamaları hakkında bilgi alınırken, birlikte gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar görüşüldü. UNESCO tarafından dünya kültür mirası koruma alanları arasında olan Toledo şehrinin yanı sıra Cuenca şehri de ziyaret edildi.

Program çerçevesinde Cervantes'in Don Kişot kitabında bahsi geçen ve önemli bir bölümünün Castilla La Mancha bölgesinde geçtiği rotaların bir kısmında incelemelerde bulunuldu. Kahramanın devlere benzeterek savaştığı tarihi yel değirmenleri incelendi. GEKA tarafından desteklenen Karia Yolu Projesinin bu kapsamda geliştirilmesine yönelik fikir alış verişinde bulunuldu. Ayrıca program kapsamındaki Lagunas De Ruidera doğal park alanı da ziyaret edildi. Yer altı sularının oluşturduğu doğal göl etrafındaki çevresel düzenlemeler ve yörede gerçekleştirilen turizm faaliyetleri heyet tarafından incelendi.

Yapılan görüşmelerde 2015 yılında Cervantes’in dünyaca ünlü kitabı Don Kişot’un ikinci bölümünün basımının 410. yıldönümü olması vesilesiyle Muğla ile Toledo şehirlerinde ve ortaklık kurulabilecek diğer ülke şehirlerinde ortaklaşa faaliyetler düzenlenmesi fikri üzerinde anlaşıldı. Ayrıca karşılıklı üniversitelerarası koordinasyonun sağlanarak öğrenci değişimleri yoluyla dil öğreniminin arttırılmasına yönelik ortak hareket etme kararı alındı.

Şehir Eşleştirme Programı İspanya heyetinin Eylül ayında ilimize yapacağı çalışma ziyareti ile devam edecek.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.