Karakuş: Seçimlerin demokratik olmasını istiyoruz

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş basınla kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan Oda seçimlerinin Mayıs ayına ertelenmesi konusunda bir değerlendirme...

Karakuş: Seçimlerin demokratik olmasını istiyoruz

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş basınla kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan Oda seçimlerinin Mayıs ayına ertelenmesi konusunda bir değerlendirme yaptı.

Başkan Karakuş yaptığı açıklamada, “2013 yılı Şubat ve Mart aylarında yapılması gereken TOBB’a bağlı odaların organ seçimleri Bakanlar Kurulu Kararı ile 3 ay ertelendi ve Mayıs-Haziran ayına alındı. Bu ertelemenin nedeni olarak da meslek komitelerine yapılan itirazlardır. Muğla’da bununla ilgili yapılan bir itiraz yok. Toplamda itiraz sayıları zaten az. Ancak İstanbul Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde bu konuda çok büyük itirazların olduğu ve bu itirazların giderilmesi içinde böyle bir ertelemenin gerektiği,  Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bakanlar kuruluna bildirilerek erteleme talep edildi. Ardından Bakanlar Kurulu üç aylık bir erteleme ile Şubat, Mart ayındaki seçimleri Mayıs, Haziran ayına TOBB seçimini de Ağustos ayına ertelemiştir” dedi.

Başkan Karakuş seçim sürecinin sağlıklı ve demokratik ilerlemesi adına üyelerin doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Seçim sürecinde dedikodulara ve polemiklere dayanan bir ortam yaratılmaya çalışılıyor. Gerekli bilgilerin MUTSO’dan, TOBB web sitesinden ve ilgili bakanlığın sitesinden takip edilmesi süreci daha sağlıklı kılacaktır” diye konuştu.

Mayıs ayına kadar seçim sürecinin devam ettiğini ve dolayısıyla yönetici pozisyonlarının da devam etiğinin altını çizen Başkan Karakuş, bu süreç içerisinde projeleriyle seçim yarışında olacaklarını ve çamurlu zeminlere girmeyeceklerini kaydetti.

Başkan Karakuş şöyle devam etti , “Yaklaşık bir ay gibi bir süre sonra yeni seçim takvimini oluşturup düzenli olarak üyelerimize duyuracağız.  Tüm üyelerimizi bütün gelişmelerden önceden haberdar edeceğiz. Çünkü biz seçimlerin demokratik ortamda ve eşit şartlarda olmasını istiyoruz ve bunun için çaba gösteriyoruz”.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.