Karakuş adaylığını açıkladı

16 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) seçimleri öncesi mevcut başkan tekrar aday olduğunu açıkladı. MUTSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya yoğun bir katılım olurken, MUTSO yönetim...

Karakuş adaylığını açıkladı

16 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) seçimleri öncesi mevcut başkan tekrar aday olduğunu açıkladı. MUTSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya yoğun bir katılım olurken, MUTSO yönetim kurulu ve üyeler hazır bulundu.  Tekrar aday olduğunu açıklayan Bülent Karakuş, 8 yıl içinde gerçekleştirdikleri projeleri hatırlatırken hayata geçirecekleri projeler hakkında da özet bilgiler verdi.

Göreve geldikleri andan itibaren ildeki tüm sorunları masa başında değil yerinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ile tartışarak belirlediklerini ve çözüm yolları aradıklarını söyleyen Karakuş, “Bundan sonra da aynı yöntemle ilimizde yaşanan tüm sorunları Muğla’daki tüm kurum ve kuruluşlar yanında diğer odalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte masaya yatırıp sorunları ve çözüm önerilerini tespit edip, ilgili en üst makamlara kadar iletmeye devam edeceğiz.

129 yıllık geçmişe sahip olan odamızın sorumluluğun bilinciyle öncü ve örnek olmaya devam edeceğiz. Çünkü en büyük amacımız ve görevimiz üyelerimize hizmet ile birlikte Muğla’nın hat ettiği refah düzeyini yakalamasına katkı sağlamaktır.”dedi.

Söz verdiklerimizi gerçekleştirdik

Göreve geldiklerinde söz verdikleri bütün projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Karakuş, “ Muğla Ticaret Odası’nı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na dönüştürdük. Ulusal ve uluslar arası ölçekte etkili bir Muğla Lobisi oluşturduk. Bağlı ilçelerimizde yerinde çözümler üretecek yetkili temsilcilikler kurduk. Göreve geldiğimizde 25 TL olan belge fiyatlarını ilk dönem 15 TL’ye indirdik, ikinci dönemin sonunda belge fiyatlarımız halen 20 TL olarak devam ediyor. Daha önce üyelerimizin ve diğer ihtiyaç sahiplerinin çok büyük zorluklarla ve masrafla İzmir Ulaştırma İl Müdürlüğü’nden aldıkları K Belgelerini odamızda vermeye başladık. TAPDK, Sanayi ve KOBİ Birimi, Sigortacılık birimlerini kurduk ve KOSGEB Sinerji Odalarından başlayan hizmetimiz KOSGEB İl Müdürlüğü’nü ilimize kazandırarak üyelerimizin yaklaşık 20 milyon TL kredi kullanmalarına imkan sağladık.Sektörel sorunların çözüme kavuşması adına daima üst büroksi ile temas halinde oldu. Bölge ekonomisine katkı sağlayacak ve turizmi 12 yayarak kırsal kesimde yaşayanları da turizme dahil ederek aynı zamanda Muğla’nın markalaşmasından önemli rol oynayacak olan yaklaşık 800 km’lik Karia Yürüyüş Yolu projemizi tamamladık ve 3 Şubat’ta açılışını yapacağız. Tüm bunların yanında Türkiye’de birçok kişinin ve kurumun hayallerini süsleyen yeni hizmet binamızı üyelerimizin hizmetine sunduk. Maddi imkanlar ölçüsünde ve ortak akılla yapılabilecek olanın en iyisini yaptık. Eğer bu bir başarı ise sebebi geçmişte her iki dönemde de belirlediğimiz Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu üyelerimizin yetkinliği, konularında başarılı kişiler olmaları, ortak akıl üretme ve uygulama noktasında hiçbir siyasi düşünceye prim vermemeleridir. Yapılan her şey sadece üyeler daha iyi hizmet daha güzel ortamlarda aynı zamanda uluslar arası standartlarda vermenin çabası olduğu gerçeğinden yola çıkılarak yapılmıştır”dedi.

Karakuş, hayata geçirmeyi planlayıp hazırladıkları projeler ile ilgili olarak da özet bilgi verirken, “ Aynı bakış açısının devamı olarak da önümüzdeki meclisimizin yeni projelerimizi hayata geçirmekten etkin, bilgili ve sağduyulu üyelerimizden siyasi düşüncelerine bakılmaksızın oluşturacağız. Fuar Alanı projemiz, Yörük Köyü projemiz, Gıda ve Lojistik İktisas Sanayi bölgesi kurma projemiz ilimizdeki kurumlarla ortak çalışmalar yapılarak uyum içerisinde hayata geçirilerek ve Muğla’mız ekonomik olarak daha rahat daha huzurlu yaşanabilir bir il olacaktır”diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.