Karaca Ada’nın fiyatı 175 milyon olarak güncellendi

Sinem KarakayaMuğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yıllarda 210 milyon liradan satılığa çıkarılan Karaca Ada’nın fiyatı bu yıl 175 milyon olarak belirlendi. 2019 yılının Kasım ayında 145 milyona düşen Karaca Ada,...

Karaca Ada’nın fiyatı 175 milyon olarak güncellendi

Sinem Karakaya

Muğla’nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz yıllarda 210 milyon liradan satılığa çıkarılan Karaca Ada’nın fiyatı bu yıl 175 milyon olarak belirlendi. 2019 yılının Kasım ayında 145 milyona düşen Karaca Ada, 2. kez fiyat değiştirerek, 175 milyon olarak güncellendi.

Yurt dışında yaşayan Türk iş insanına ait, Marmaris ilçesinde Sedir Adası Otluk koyu karşısındaki 316 bin metrekarelik Karaca Adası, 2019 yılının Eylül ayında 210 milyon liradan internet üzerinden satışa çıkarıldı. Üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare büyüklükte 3 müstakil ev bulunan, mevcut imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme-içme, marina yapılabileceği belirtilen adanın fiyatında indirime gidildi.

ÖNCE DÜŞTÜ SONRA ÇIKTI

İlk olarak 2019 yılının Kasım ayında 145 milyona düşürülen Karaca Ada’nın fiyatı bu yıl 175 milyona yükseldi.

“CİDDİ BİR İNDİRİM YAPTIK”

Mülk sahibi adına adanın satışını takip eden İstanbul merkezli Bosforce Emlak Geliştirme ve Pazarlama şirketi yönetici ortağı Uğur Özcan, “Dolar çok yükselince bizde fiyatımızda değişikliğe gittik. Ada yaklaşık 5 senedir satılık. Karaca Adası'nın yurt dışında yaşayan Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yapılmak üzere satın alındı. Mülk sahibi bir an önce satmak istiyor. Satış fiyatımızda indirime gittik. Ciddi bir indirim yaptık" dedi.

“ZARARA UĞRADI”

Adanın bulunduğu alanın 1990 yılında birinci dereceden sit alanı ilan edildiğini, tüm Gökova Körfezi'nin imara kapatıldığını vurgulayan Özcan, "Bu nedenle otel yatırımı gerçekleşmedi. Sahibi yıllardır vergisini ödediği halde istediği yatırımı yapamadı. Yatırım yapmaktan vazgeçtiği için satışa çıkardı. Adanın sahibi yatırım yapamadığı için zarara uğradı” dedi.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.