Kanalizasyon Büyükşehir’e kaldı

Muğla’nın büyükşehir olması ile birlikte kapanacak olan belediyeler arasında yer alan Yerkesik Belediyesi altyapı hizmetlerini tamamlama noktasına geldi. Böylece Yerkesik Mahallesi büyükşehire altyapı sorunları çözülmüş...

Kanalizasyon Büyükşehir’e kaldı

Muğla’nın büyükşehir olması ile birlikte kapanacak olan belediyeler arasında yer alan Yerkesik Belediyesi altyapı hizmetlerini tamamlama noktasına geldi. Böylece Yerkesik Mahallesi büyükşehire altyapı sorunları çözülmüş olarak devredilmiş olacak.

Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip beldede bugüne kadar Yerkesik Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Çalışmalar çerçevesinde 55 km’lik su isale hattı yenilendi. Telefon hatlarının yeraltına alınmasının ardından da geçtiğimiz günlerde AYDEM tarafından beldedeki elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları başlatıldı. Belde merkezi ve ana güzergahlardan başlanan çalışmalar önümüzdeki yıl içinde bütün belde geneline yayılacak.

Beldenin son altyapı çalışması olan Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi projesi de Yerkesik Belediyesi tarafından hazır hale getirildi. 50 bin TL’ye malolan proje hazırlama bedelinin yüzde 75’i İller Bankası SUKAP hibelerinden geri kalan bölümü ise Yerkesik Belediye bütçesinden karşılandı. 8 milyon 500 bin TL’ye malolacak kanalizasyon ve arıtma tesisinin projesi DPT ve İller Bankası SUKAP yatırım programının içine alındı. Büyükşehir Belediyesi bu projeyi hazır olarak devralacak.

Beldede son iki yıl içinde yoğun bir şekilde altyapı çalışmalarını yürüttüklerini hatırlatan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, “ Göreve geldiğimizden itibaren beldemizde altyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bu çalışmalar çerçevesinde ilgili kurumların da çalışmaları ile birlikte daha önce yeraltına alınan telefon hatlarından sonra AYDEM tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları başladı. Belediyemiz artık ihtiyaca cevap vermeyen içme suyu isale hattını yenibaştan yeniledik. Kısa bir süre sonra beldemizin her bölgesi, caddesi ve yolları da parke ile kaplanacak. Önümüzdeki yıl elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmaları bütün belde genelinde yürütülecek. Artık altyapı çalışmalarımızı tamamlama noktasına geldik. Şimdi üstyapı çalışmalarına ağırlık vereceğiz”dedi.

Kanalizasyon projesi hazır

Son altyapı çalışması olan kanalizasyon ve arıtma tesisinin projesinin de hazır olduğunu bildiren Demirci, “ Kanalizasyon projemiz de hazır. Şu anda DPT ve İller Bankası SUKAP yatarım programına alınmış durumda. Proje ihaleye çıktıktan sonra en az 22 ayda tamamlanabilecek. Bu yüzden Belde Belediyesi olarak yetişmeyeceğini düşündük. Birde belde halkımız son 2 yıldır sürekli olarak altyapı çalışmalarımıza tahammül etti. Bu yüzden bir kez daha bütün halkımıza sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hem halkımıza nefes aldırmak istedik hem de inşaat süresi üzün olduğundan dolayı bu projemizi Büyükşehir Belediyimize devretmeyi düşündük. Büyükşehir belediyesi bu projeyi hazır halde bulacak ve istediği anda çalışmaya başlayabilecek”dedi.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.