Kaliteli Zeytincilik anlatıldı

Yatağan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nde zeytincilerle bir araya geldi. Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın katılımıyla kaliteli zeytin üretiminin anlatıldığı Halk Eğitim Merkezi’ndeki toplantıya...

Kaliteli Zeytincilik anlatıldı

Yatağan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi’nde zeytincilerle bir araya geldi. Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın katılımıyla kaliteli zeytin üretiminin anlatıldığı Halk Eğitim Merkezi’ndeki toplantıya az sayıda çiftçinin katılması dikkat çekerken, Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veli Kanburoğlu; “Amacımız Yatağan’da kaliteli zeytin üretimini yaygınlaştırmak. Çünkü kalite, parayı da beraberinde getirecektir” dedi.

Yatağan zeytinini yurt çapında tanıtmak ve kalitede çıtayı yukarı çekmek adına yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya'yı Yatağanlı zeytincilerle buluşturdu.

Yatağan Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan bilgilendirme seminerine Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Kanburoğlu'nun yanı sıra, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ziraat mühendisleri ile az sayıda çiftçi katıldı.

Seminer öncesi konuşan İlçe Müdürü Veli Kanburoğlu; “Yatağan'ın en önemli tarım ürünlerinden biri olan zeytini nasıl daha kaliteli hale getirebiliriz bunu konuşmak için Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya ile bir araya geldik. Kendisinin bu konuda çok önemli çalışmaları mevcut ve fiili olarak da bu işi yapıyor. Ancak seminere katılımın bu derece az olması üzücü. On binlerce zeytin ağacı ve zeytin yetiştiricisinin olduğu Yatağan'da seminere katılım daha yoğun olmalıydı. Bu konuda uzman olan, işi bilen hocalarımızdan incelikleri dinleyip yapmamız ve mevcut durumumuzu ileriye götürmemiz gerekli. Bunu bizim için başka birisi yapmaz. Kendi çabalarımızla bir yerlere gelmek zorundayız. Çiftçilerimiz bilinçlenip kaliteli ürün yetiştirdikçe kooperatif kurulur ve ilgili yerlere de başvurularak pazar bulma sorunu çözülür. Çünkü kaliteli ürün yetiştirilmesi önemli olduğu kadar pazarlanması da önemli” şeklinde konuştu.

Veli Kanburoğlu'nun açılış konuşmasını yapmasının ardından katılımcılara seslenen Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya ise; “Çiftçinin beklentisi genelde daha fazla para ve kafasında hep bu var. Daha önce düzenlediğimiz seminerlerde de bu yöndeki talepler katılımcılar tarafından dile getirildi. Yurt dışında 0,2 asit zeytinyağı üreten çiftçi 0,1 asit üretmenin peşinde. Ancak bu bizim çiftçimizde biraz daha farklı. Bizim çiftçimiz kaliteden daha çok bol kazanç istiyor. Ancak elde edilen üründen daha fazla gelir sağlayabilmek için kalite şart. Yaptığımız toplantıların ardından pek çok çiftçimizi bu konuda ikna etmeyi başardık ve pek çoğu kaliteli zeytin üretmenin peşine düştü. Yatağan'da da kaliteli zeytin üretilebilmesi Yatağan zeytininin markalaşması yönünde önemli bir adım olacaktır” şeklinde konuştu ve kaliteli zeytin üretimi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.