Kaliteli sebze üretimi başladı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce  Sebzecilik çalışmaları kapsamında 2013 yılı çalışmaları başladı. Müdürlükçe toprak tahlilleri ücretsiz olarak...

Kaliteli sebze üretimi başladı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce  Sebzecilik çalışmaları kapsamında 2013 yılı çalışmaları başladı. Müdürlükçe toprak tahlilleri ücretsiz olarak yaptırılan ve ücretsiz olarak  ta verilen sebze tohumlarının ekim çalışmaları başladı.

Muğla merkez ilçe ve merkeze yakın ilçe müdürlükleri ile başlatılan sebzecilik çalışmaları kapsamında  İl genilinde üretimi olmayan yada  katma değeri yüksek  sebze çeşitleri ile üretim çalışmaları başlatıldı.Bu kapsamda Yazlık kuru soğan, kabya biber ,sivri kıl ve dolmalık biber çeşitleri, yazlık ve kışlık ıspanak,domates çeşitleri, salatalık, karpuz,kavun ,taze fasulye  ve barbunya  fasulyesi gibi sebze tohumları alınarak ekimleri yaptırıldı.

Özellikle 2011-2012 yılları arasında başlatılan kuru soğan üretim çalışmaları üreticiler tarafından benimsenirken 2013 yılında soğan çalışmalarına yoğun talep gerçekleşti.. Üreticiler ürettikleri soğanları 1 TL ücretle il genelindeki pazarlarında satarak iyi kazanımlar sağladılar. Diğer sebze üretimlerinden de üreticilerin  iyi kazanımlar sağlaması bekleniyor.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.