Kadınlar için pedal çevirdiler

Muğla Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezinde devam eden ‘Geleceğin Lider Kadınları’ Projesi çerçevesinde Kadınlar Günü ve Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bisiklet ile Muğla...

Kadınlar için pedal çevirdiler

Muğla Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezinde devam eden ‘Geleceğin Lider Kadınları’ Projesi çerçevesinde Kadınlar Günü ve Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bisiklet ile Muğla turu yapıldı.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden ‘Geleceğin Lider Kadınları’ projesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe dikkat çekmek için bisikletle Muğla turu yaptı. Yaklaşık 50 katılımcının yer aldığı etkinliğe Muğla Bisiklet Derneği de destek verdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren proje koordinatörü Ayşe Karanlık, “Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi bünyesinde ‘Geleceğin Lider Kadınları’, projemiz var. Projeye dâhil olan kızlarımızla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledik. Amacımız tek tek taşıtlara binmeyelim hava kirliliğine önleyici faaliyet olsun, hem de masa başında çalışan, ya da okuluna gidip gelen fazla hareket etmeyen hanımlarımızı biraz daha hareketliliğe teşvik amacıyla bisiklet turu yapalım dedik. Özelliklede belediyemizin şehir merkezinde yaptığı bisiklet yollarına farkındalık çekelim istedik. Yaklaşık 50 katılımcımızın yer aldığı etkinliğe katkı sağlayan; Muğla Valiliğine, Muğla Büyükşehir Belediyesine, İl Emniyet Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Sağlık Müdürlüğüne ve Muğla Bisiklet Derneğine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Muğla Bisiklet Derneği Üyesi Sezai Çıldır İse, “Dünya Kadınlar Günü nedeniyle genç bayan arkadaşlarımıza pedal çevirdik. Bu etkinlik sembolik olmakla birlikte, 2009 yılında kurulan Derneğimiz, bisikletin günlük hayatta yer almasını sağlamak adınadır. Derneğimiz birçok projede Türkiye’nin öncülerinden. Ayrıca Menteşe Belediyesi ile Konakaltı Kültür Merkezinde kayıt yapan arkadaşlarımıza dersler veriyoruz. Bu derslerde gördük ki bisiklet büyüklerimizin içinde kalmış bir ukde, küçükken zamanları olmamış ya da korkmuşlar. Ama biz şu anda farklı bin yöntemle onlara bisiklet sevgisi aşılıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.