Kadınlar ekonomik özgürlüklerini arıyor

Datça’da kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak başlatılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim’ne kadınlar büyük ilgi gösterdi.Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile KOSGEB işbirliği...

Kadınlar ekonomik özgürlüklerini arıyor

Datça’da kendi işini kurmak isteyenlere yönelik olarak başlatılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim’ne kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile KOSGEB işbirliği sonucu başlatılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin Datça ayağı gerçekleştirildi. Kendi işini kurmak isteyen kadınların etkin katılım gösterdiği eğitim oldukça dikkat çekti.

Eğitim dâhilinde 72 saatlik programı bitirenler, 30 bin lirası hibe olmak üzere toplam 100 bin liralık kredi desteğinden yararlanarak kendi işyerini kurabilecek. Eğitime katılanların çoğunluğunun kadın olması, kadınların girişimcilik hayaline daha yakın olduklarını gösterdik.

Düzenlenen eğitime Datça merkez ve köylerinden, 28’i kadın 2’si erkek olmak üzere 30 kursiyer katıldı. Datça Belediyesi toplantı salonunda verilen uygulamalı girişimcilik eğitimi toplam 72 saat sürecek. Bodrum Yönetim Danışmanlık firma yetkilisi Mehmet Billorer tarafından verilen eğitimlerde, uygulamalı girişimcilik kültürünü, iş planı kavramı ile tanıştırarak kurulacak işletmelerin başarı oranlarının arttırılması hedefleniyor.

Eğitmen Billorer yaptığı açıklamada, “Düzenlenen girişimcilik kursu yeni girişimci desteği alabilmek adına faydalı bir eğitim programı. Girişimciler eğitimden sonra kuracakları işler için KOSGEB’in 30 bin lira hibe, 70 bin lira kredi desteğinden yararlanabilecekler” dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.