Kadınlar adalet istedi

Muğla’da 13 Ekim 2013 tarihinde boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu’nun duruşması öncesi Kadın Cinayetlerini durduracağız Platformu üyeleri Özgecan Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını ve...

Kadınlar adalet istedi

Muğla’da 13 Ekim 2013 tarihinde boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu’nun duruşması öncesi Kadın Cinayetlerini durduracağız Platformu üyeleri Özgecan Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını ve adalet istediler.

Muğla’da eşinden boşanmak isteyen Sedef Berberoğlu’nun ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülmesi ile ilgili duruşma öncesi ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ platformu tarafından kadın cinayetleri protesto edildi. Kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis yasasının çıkmasını isteyen platformun tepki eylemine Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülender Kan ve İzmir’de evlilik teklifini reddettiği kişi tarafından öldürülen Pınar Ünlüer’in babası Zeki Ünlüer de katıldı.

Eşi tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu’nun annesi, Gülender Kan, kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ilgili yasanın çıkmasını isterken, “Ben buradan TBMM’de yeni kurulacak hükümete sesleniyorum. Bir an önce cinayetleri durduralım. Her geçen gün, her an, her dakika burada dikildiğim sürece, yattığımda asla ve asla acım bitmiyor ve bitmeyecek de. Başka kadınlarımız, başka kardeşlerimiz ölmesin diye ben mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Hem kızım için, hem de torunum için” dedi.

İzmir'de evlilik teklifini reddettiği gerekçesi ile cinayete kurban giden Pınar Ünlüer’in babası Zeki Ünlüer, “Biz çok şey istemiyoruz. Sadece kızlarımızın öldürülmemesini istiyoruz. Nasıl ki hükümet bizden oy istiyorsa, vergi istiyorsa ve biz veriyor isek, onlar da bizim isteklerimizi yerine getirmek zorundalar. Biz sadece kızlarımız ölmesin, evlatlar yetim kalmasın, anaların babaların gözü yaşlı olmasın diye kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış hapis cezalarının yasalaştırılmasını istiyoruz” dedi.

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız” platformu adına açıklama yapan Neşe Vardar, Sedef Berberoğlu’nun katilinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını talep ettiklerini belirterek, “Boşanmak istediği kocası tarafından 13 Eylül 2103 tarihinde öldürülen Sedef Berberoğlu kardeşimize adalet için mücadele ediyoruz. Bizler yıllardır kadın cinayetlerinde cezaların ağırlaştırılması için haykırdık. Meclise defalarca yasa teklifimizi sunduk. Bu talebimizi son olarak Muğla’da Cansu Kaya kardeşimizin öldürülmesinin ardından tekrarladık. Kadın cinayetlerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet mücadelemizin adı ‘Özgecan Yasası’ olarak çıkmalıdır. Meclis bu yasayı derhal çıkarabilir. Yeni kurulacak meclisin böyle bir gücü ve böyle bir sorumluluğu vardır” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.