Kaçak ava 26 bin TL ceza

Köyceğiz İlçesinde kaçak olarak yaban keçisi(Capra Aegagrus) avlayan iki avcıya toplam 26.621 TL para cezası kesildi.Köyceğiz İlçesi, Doğanderesi Ağzı Mevkii, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında kaçak avcı ihbarı...

Kaçak ava 26 bin TL ceza

Köyceğiz İlçesinde kaçak olarak yaban keçisi(Capra Aegagrus) avlayan iki avcıya toplam 26.621 TL para cezası kesildi.

Köyceğiz İlçesi, Doğanderesi Ağzı Mevkii, Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında kaçak avcı ihbarı alan Orman ve Su İşleri IV. Bölge Müdürlüğüne bağlı Muğla Şube Müdürlüğü Köyceğiz DKMP Şefliği koruma ekipleri ve saha bekçileri, M.T ile B.D’yi sırtlarında 2 adet vurulmuş yaban keçisi ile yakaladı.

Avlanmanın yasak olduğu Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları içerisinde avı yasak olan Yaban Keçisi avladıkları tespit edilen M.T ile B.D’nin tüfeklerine el konularak, 24.000 TL tazminat ve 2.621 TL idari para cezası olmak üzere toplam 26.621 TL para cezası kesildi.

Bölge Müdürlüğü genelinde  Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları başta olmak üzere denetimler etkin bir şekilde sürdürülürken olup kaçak avlanmaya izin verilmeyeceği, tüm sahalarda Av Koruma Memurları ve saha bekçilerinin  24 saat görev yapacakları bildirildi.. Ayrıca, vatandaşların da kaçak avcılıkla mücadelede ve yaban hayatının sürdürülebilir devamlılığının sağlanmasında desteklerinin büyük önem taşıdığı belirtilirken kaçak av yapanların yetkililere bildirilmesi istendi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.