Jeopark turizme yeni nefes olacak

Yatağan ilçesinde turizmin iç kesimlere çekilmesi için çalışmalarını sürdüren Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projesi Çalışma Grubu üyeleri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, Yatağan Kaymakamlığı, Güney Ege Linyitleri...

Jeopark turizme yeni nefes olacak

Yatağan ilçesinde turizmin iç kesimlere çekilmesi için çalışmalarını sürdüren Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projesi Çalışma Grubu üyeleri Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü, Yatağan Kaymakamlığı, Güney Ege Linyitleri İşletmesi’ne ve YEAŞ Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürlüğü’ne bilgilendirme ve işbirliği amaçlı ziyaret gerçekleştirdi.

Yatağan ilçesinde, Muğla’nın denize kıyısı olmayan Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerine turizmi çekmek için çalışmalarını sürdüren Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projesi Çalışma Grubu üyeleri bazı resmi kurumlara ve Yatağan Kaymakamlığı’na bilgilendirme ve fikir alışverişi amaçlı ziyaret etti. Çalışma gurubu ilk olarak Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Çalışma gurubu adına Halk Bilimi Araştırmacısı Tarcan Oğuz, Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek’e Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projesi hakkında bilgi verdi. Jeopark Projesi’nin dünyada 27 tane Türkiye’de ise tek olduğunu ve projenin 2008 yılında Muğla İl Genel Meclisi tarafından onaylandığını belirten Oğuz; “ Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projesi bittiğinde Yatağan’a ve Türkiye’ye 2 termik santralden daha fazla kazanım sağlayacak. Projeler kapsamında 20 bin metrekare kamulaştırma yapıldı. Projelerin hayata geçirilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizler çalışma grubu olarak bu çalışmaların hayata geçirilmesini istiyoruz. Projeler için söz veriliyor fakat yazılı bir karar ortada olmadığı için sürekli askıda kalıyor. Bunun önüne geçmek için ilgili kurumlar ile gereken yazışmaların yapılması ve yazılı kararlar alınması gerekiyor. Projeler kapsamında hazırlamış olduğumuz raporlarda önemli eksikliklerin olduğunu gördük. Bu ziyaretler sonrası gerekli raporlar hazırlanarak Muğla Valimize gereken belgeleri sunacağız. Projenin hayata geçmesiyle 20 köy ve 3 belde ekonomik ve kültürel olarak canlanacak ” şeklinde konuştu.

Çalışma Grubu, Orman İşletme Müdürlüğü ziyaretinden sonra Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yatağan Kaymakamlığı’na yapılan ziyarete Muğla İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyon Başkanı İbrahim Şimşek ve Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Eyüp Katırcı da katıldı. Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven; “Bu üç proje hayata geçirilirken çok dikkatli olunması gerekiyor. Kültür Yolu ve Kutsal Yol’un geçtiği alanın arkeolojik sit alanı olmaması gerekiyor. Biz Yatağan Kaymakamlığı ve KÖYDES olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Gerek çalışma yapıyor gerekse ilgili kurumlar ile gereken yazışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar destek olduğumuz gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Muğla İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek de Kültür Yolu, Kutsal Yol ve Jeopark Projesi’ne destek vereceklerini belirterek “Çalışma grubundan gelen talepler değerlendireceğiz. Başvuru onaylanması durumunda proje daha çabuk hayata geçecektir. Kasım ayı sonunda konuyu İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda görüşeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.