Jandarma’dan çifte operasyon

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda Roma Dönemine ait çeşitli tarihi eserler  ve kaçak içki elegeçirildi.Milas ilçesinde 1. Derece sit alanında kaçak kazı ve Tarihi...

Jandarma’dan çifte operasyon

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda Roma Dönemine ait çeşitli tarihi eserler  ve kaçak içki elegeçirildi.

Milas ilçesinde 1. Derece sit alanında kaçak kazı ve Tarihi Eser Kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik 2011 yılından itibaren yapılan takipler neticesinde; 02 Mayıs 2013 tarihinde Milas Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına dayanılarak operasyon düzenlendi. Milas merkezde oturan M.A. isimli şahıs ile Damlıboğaz köyünde oturan K.K isimli şahsın ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda Roma dönemi 1 veya 2’nci yy. ait mezar içerisinden çıkarıldığı değerlendirilen  1 adet yonca ağızlı testi, 1 adet fincan, 1 adet gözyaşı şişesi, 1 adet tek kulplu testi, 1 adet kase; etnografik döneme ait 2 adet 70-80 cm uzunluğunda kılıç, 1 adet ahşap kılıç kını ve ateşli silahlar, yine Damlıboğaz köyünde oturan C.E isimli şahsın tarlasında Milas Müze Müdürlüğünden gelen görevli personel ile birlikte, iş makinesi ile hassas bir şekilde yapılan kazı neticesinde Roma dönemine ait Hyundai antik kenti içerisinde kalan mozaik bir yapı ve lahit olduğu değerlendirilen bir yer bulundu.

Öte yandan yine Jandarma tarafından Marmaris Beldibi Beldesi Gökbel mevkiinde lüks bir villada sahte içki yapıldığını tespit  edilerek operasyon düzenlendi. Yaklaşık bir ay boyunca şüphelileri takip eden  Jandarma güçleri sahte içki yapımı sırasında villaya operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 4 ayrı adrese de eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Yapılan aramalar sonucunda 3000 litre etil alkol, yeni üretilmiş 1000 litre sahte vodka 40 litre likör, içki yapımında kullanılan 2 adet plastik varil, 1 adet içki mikseri, 250 adet boş içki şişesi ve sahte alkol yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. Olayla ilgili S.A, N.A, G.D.A isimli şahıslar ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.Her iki olayla ilgili olarak şahıslar gözaltına alınarak olaylarla ilgili soruşturmalar başlatıldı.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.