İYİ İNSAN OL

Merhaba sevgili okurlar, bir süredir gündemde olan ve bazı kesimlerin karşı çıktığı okul öncesi ve okullarda, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilmesi konusunu irdeleyeceğim. Bu dersin seçmeli değil zorunlu bir ders olması...

İYİ İNSAN OL

Merhaba sevgili okurlar, bir süredir gündemde olan ve bazı kesimlerin karşı çıktığı okul öncesi ve okullarda, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi verilmesi konusunu irdeleyeceğim. Bu dersin seçmeli değil zorunlu bir ders olması gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar bazı kesimler karşı çıkıyor olsa bile yaşadığımız dünyada ahlakın ve dinin gerekli olduğu kanısındayım.

Dünya dinleri inceleyecek olursak aslında hepsinin bir noktada toplandığını görmemek mümkün değildir. Bütün dinler iyi insan olmayı emrediyor. Dinimizde ve kitabımızda yaratıcı tarafından koyulmuş olan kuralların aslında her bir insanın iyi yaşaması, iyi insan olması için olduğunu, toplumun ahlaklı bireyler olması için kuralların olduğunu düşünüyorum.

Çünkü hali hazırda toplumumuza bakıldığında toplumun bozulduğunun farkındayız aslında. Cinayetler, hırsızlıklar, zinalar, tecavüz ve çoçuk istismarları ve daha birçok suçun işlendiğini görüyoruz ve duyuyoruz.

İnsanın temelinde ahlak ve dinin olması gerektiğini düşünüyorum. Toplumun düzelmesini sağlayacak gerekli olan bilgilerin çocuklara ufak yaşta öğretilmeli, öğrenen çocuk ise bildiklerini ileride kendi çocuğuna aktarmalı. Elbette laik ve demokrasi karşısında olmamakla beraber birde ahlak ve vicdan duygusu kazanılmış olursa dünya da ne savaş kalır nede suç kalır. Yaşanacak bir dünya ve toplum oluruz.

Halli hazırda ahlak ve din bilgisinden yoksun kalmış insanlar daha çok eğilmeye meyilli oldukları gibi teşvik edilen suçlara daha çabuk bulaşmaktadırlar. Günümüzde bazı saçma sapan diziler ve filmler toplumun bozulmasına, zinaya ve suça karşı teşvik etmektedir. Boşanmaların artmasını ve aile düzenlerinin bozulmasını, çoğu topluma empoze edilen filmler ve dizilerden ileri geldiğini düşünüyorum.

Çünkü insanların bilinç altı beynine empoze edilen eğilim ile hayal dünyasında yaşamakta, gerçeği göremeyip hayatı izlemiş olduğu diziler gibi sanmaktadır. Oysa ki gerçek her zaman gerçek olduğu gibi, ahlak ve din duygusundan uzaklaşmış insanoğlu başlarına gelen eziyetlerin farkında dahi olmadığı kanısındayım.

Oysaki yaratıcımız Allah insan için gerekli olan bütün bilgileri ve kuralları din üzerinden insanlığa aktarmış. Kurala uymayanlar ise kendi kendini cezalandırmış oluyor. İnsanlık için ahlak ve din önemlidir. Dört büyük kitap ortak noktada buluşarak insanlığa iyi insan ol emrini ve ahlak kuralını koyuyor.

Okul öncesi ve okullarda din kültürü ve ahlak bilgisinin öğretilmesi, ileride temiz bir toplum haline gelmemiz bütün insanlık iyi olacaktır. Kalın sağlıcakla.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.