İSTİMLAKIN KARŞISINDAYIM

CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, Akçaova, Salihpaşalar ve Paşapınarlı parti üyeleriyle bir araya geldi. Termik santrallerin enerji ihtiyacını arttırmak amacıyla yöredeki kömür alanlarının ortaya çıkarılmasına...

İSTİMLAKIN KARŞISINDAYIM

CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, Akçaova, Salihpaşalar ve Paşapınarlı parti üyeleriyle bir araya geldi. Termik santrallerin enerji ihtiyacını arttırmak amacıyla yöredeki kömür alanlarının ortaya çıkarılmasına yönelik gündeme gelen istimlak konusuna tepki gösteren Hilmi Giresun, “Bu istimlakın karşısındayım. Bu konuda gerekli mücadeleyi vereceğim” dedi.

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir statüsüyle Menteşe adını alan Merkez ilçeye bağlı belde ve köyleri tek tek ziyaret eden Hilmi Giresun, yörenin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarını da yöre halkı ve partili üyelerine ayrıntılı şekilde aktarıyor.

Giresun son olarak Akçaova, Salihpaşalar ve Paşapınarı’nda bulunan partili üyeleriyle Salihpaşalar’daki Işıkay Restoran’da bir araya geldi. Toplantıda Akçaova Köyü Muhtarı Arif Albayrak, Salihpaşalar Köyü Muhtarı İsmail Baş ve Paşapınarı Köyü Muhtarı Ercüment ülkü de hazır bulundu.

Üyelerle birlikte önce yemek yiyen Giresun daha sonra aday adaylığı süreci, nasıl bir belediye yönetimi anlayışında olduklarını, yapmak istedikleri çalışmalar ve yörenin sorunlarına ilişkin ayrıntılı bir konuşma yaptı.

Konuşmasında siyasi geçmişinin 35 yıla dayandığını belirten Giresun, 24 Kasım’da üye bazında yapılacak olan meyil yoklamasının partilerine ve Muğla iline hayırlı olmasını diledi.

“CHP’nin başarısı önemlidir”

Partilerinden büyükşehir de dahil olmak üzere kim aday olursa olsun seve seve görev alarak, CHP’nin başarısı için koşacaklarını ifade eden Giresun, “Bizim belediye başkanı olmamızdan çok CHP’nin iktidar olması önemlidir. AKP’den Cumhurbaşkanı olacağıma, CHP Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi olmayı tercih ederim” dedi.

48 köy, 4 belde ve 14 mahalleye sahip olduklarını, 60 bin olan nüfusun 100 bine ulaştığını belirten Hilmi Giresun, bu yerleşim birimlerinden halkın seçeceği bir bayan bir de erkek kişiyi mahalle temsilcisi olarak atayacaklarını kaydetti.

İçme suyunu en önemli yatırım yapacaklarının altını çizen Giresun, “Suyu olmayan, yolu olmayan yere düğün salonu yapmışız bunun bir önemi yok. Her köye sosyal yaşam alanları olan halk evleri yapacağız. Kapatılan beldelerimizin isimlerini bu halk evlerine vereceğiz. Halkımıza belde belediyelerinin kapatıldığını hissettirmeyeceğiz. Bu bölgelerin kadrolarını yine bu bölgenin insanlarından oluşturacağız. Yangın ve yol ekiplerini bu bölgelerde kuracağız. Semt sahaları yapacağız” dedi.

“Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz”

Halka 3 ayda bir hesap vereceklerini kaydeden Hilmi Giresun, “Yapıyorsak ta, yıkıyorsak ta, halka soracağız. Biz yıkmaya gelen değil, yapmaya gelen bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Eksikleri yapmaya geliyoruz” dedi.

Hizmetin belediye meclis üyeleriyle değil, emekçilerle yapılacağını ifade eden CHP Menteşe Belediye Başkan Aday Adayı Hilmi Giresun, “Hiçbir siyasi gelecek için kimseyi tehdit etmeyiz. Kimsenin işiyle aşıyla oynamayız. Emekle oynanmaz” ifadelerini kullandı.

Bir süre önce yöredeki termik santrallerin enerji ihtiyacını arttırmak amacıyla yöredeki kömür alanlarının ortaya çıkarılmasına yönelik gündeme gelen Bayır ve çevresindeki köylerin istimlak edilmesi konusunda da tepkisini gündeme getirdi.

“İstimlağın durdurulması gerektiğine inanıyorum” diyen Giresun, şunları söyledi:

“600 hektar 81 metre derinliğindeki bir istimlak alanının karşısındayım. Bu konuda gerekli olan mücadeleyi vereceğim. Böyle bir çukur yüzyıllarca kapatılmayacak ve yöredeki ekolojik dengeyi bozacak. Bayır’ı öne çekeceksek, bu çukura ihtiyacımız yok. ‘Kömür istiyorsan Rusya’dan getirt, kömürü de termik santrallerine işlet, bu bölgeye dokunma’ şeklinde Sayın Bakana da söyledim. Artık rüzgar gibi güneş enerjisi gibi alternatif enerji çeşitleri var. Bunlara yönelmek dururken, yöreyi istimlak etmek de ne oluyor? Dürüst bir belediye anlayışıyla bu girişimlerin karşısında olacağız. Çocuklarımızın geleceğini karartmamamız gerekiyor. Ben de çocuklarımızın geleceği için aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.