“İSTANBUL AĞLARKEN” SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, 2021-2022 sezonun açılışını “İstanbul Ağlarken” oyunuyla yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen 2 perdelik oyun, pandemi dolayısıyla...

“İSTANBUL AĞLARKEN” SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, 2021-2022 sezonun açılışını “İstanbul Ağlarken” oyunuyla yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen 2 perdelik oyun, pandemi dolayısıyla perdelerin kapalı kaldığı bir buçuk yılın ardından sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Sinem Karakaya

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, bir buçuk yılın ardından 2021-2022 sezonunun ilk oyununu oynadı. “İstanbul Ağlarken” isimli 2 perdelik dram oyunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Tiyatroya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Özgür Akdağ ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Utkan Özüpak tarafından yazılıp yönetilen oyunda, 1919 yılında İstanbul’a İngilizlerin ayak bastığı sırada Türk ve Rum tiyatro sanatçılarının yaşadığı zorluklar ve milli mücadeleye verilen destek anlatıldı.

Birbirinden yetenekli oyuncuların yer aldığı oyun, seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

“BELEDİYEMİZ SANATLA SİZLERİ HER ZAMAN BULUŞTURACAK”

Oyun sonunda Utkan Özüpak’a teşekkür ederek çiçek takdim eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, “Tarih kokan, insanlık ve ders kokan bu oyunu bizlere sunan, oyunu yazan-yöneten Utkan Özüpak kardeşimizi ve oyunda yer alan tüm oyuncularımıza teşekkür ederim. Büyükşehir Belediyemiz, sanatla ve sanatçıyla sizleri her zaman buluşturacaktır. Tüm ekibi yürekten kutluyorum. Yeni oyunlarda buluşmak üzere” diyerek tiyatronun önemine değindi.

“SAHNEDE OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Öte yandan bir buçuk yılın ardından perdelerin kapalı kaldığını, uzun süre sonra sahneye çıkmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Yönetmen Utkan Özüpak, “Pandemi dolayısıyla uzun bir süre maalesef perdelerimizi açamadık. Bir buçuk yılın ardından sahneye çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım bir daha perdelerimiz hiç kapanmaz. Yeni oyunlarda görüşmek dileğiyle. Bizleri izlemeye gelen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.